Tim Hofman

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Vrije plaatskeuze
Regulier
€ 12,50
Student
€ 7,50
Rolstoelplaats Student
€ 7,50
incl. servicekosten
Locatie
Grote zaal
Sprekers
Tim Hofman

Tim Hofman (1988) is werkzaam bij BNNVARA, waar hij onder meer de programma’s BOOS en Over Mijn Lijk presenteert. Begin 2016 was hij de winnaar van het spelprogramma Wie is de Mol? en in 2018 was hij een van de schrijvers van het Boekenweekgeschenk voor Jongeren. Met zijn documentaire Terug naar je eige landwist hij 250.000 handtekeningen te verzamelen en een kinderpardon voor zevenhonderd kinderen te regelen.

In 2020 won Tim Hofman drie grote prijzen: de ster voor beste presentator, de ster voor beste online videoserie voor BOOS en de Gouden Televizier-Ring voor Over Mijn Lijk. Met BOOS won hij in 2023 ook de prestigieuze journalistieke prijs De Tegel en de
aflevering over The Voice of Holland leverde hem de bekroning tot Journalist van het Jaar op. Zijn poëziebundels Gedichten van de broer van Roos (2017) en Grappig jammer (2019) waren bestsellers.

Mandy Woelkens

Mandy Woelkens, presentator, podcasthost en hoofdredacteur van LINDA.meiden, streeft naar het toegankelijk maken van maatschappelijke thema’s en het bevorderen van inclusiviteit, terwijl ze mensen aanmoedigt om authentiek zichzelf te zijn. Ze is toegewijd aan het doorbreken van taboes en het aanpakken van belangrijke kwesties, zoals inclusiviteit, racisme, feminisme, queerrechten, seksualiteit en gendergelijkheid.

Strijkplankpoëzie

Bjorn Blom en Alex Panhuizen vormen het dichtersduo Strijkplankpoëzie. Zij zijn auteurs van de dichtbundel ‘En nu echt?’ Met hun optredens maken zij met gedichten en cabaret een gevoelig onderwerp gangbaar: mentale gezondheid onder mannen. En ze gaan hierbij verder dan de vraag: ‘Hoe gaat het met je?’

Tim Hofman

Goede Moed: een pleidooi voor een minder bang bestaan

€ 12,50

Uitverkocht

incl. servicekosten

Tim Hofman heeft zich in zijn tien jaar als onderzoeksjournalist en programmamaker van onder andere BOOS, Pak De Macht en Over Mijn Lijk steeds beziggehouden met de vraag: welke ruimte zou ontstaan als we angst minder een leidraad laten zijn? Voor onszelf, maar ook in hoe we ons verhouden tot elkaar.

Wat hem opvalt: in situaties waarin mensen botsen, blijken angstgevoelens doorgaans een grote rol te spelen. In zijn boek Goede moed onderzoekt Tim Hofman in achttien inspirerende en bevlogen geschreven hoofdstukken wat het oplevert als we ons allemaal minder zouden laten leiden door angst.

Vanavond presenteert Tim Hofman Goede moed en laat hij zien dat wanneer we beséffen waar we precies bang voor zijn, we makkelijker voorbij onze vrees kunnen leven. Want minder angst in ons bestaan levert veel meer ruimte op voor onszelf en voor de ander. Hij wordt geïnterviewd door Mandy Woelkens en dichtersduo Strijkplankpoëzie voorziet het geheel van poëzie en cabaret.

Na afloop van het programma verzorgt De Utrechtse Boekenbar de boekverkoop en komt Tim Hofman signeren.

Dit is een programma van Uitgeverij Meulenhoff.

Zie ook

Tim Hofman

Betweter Festival 2024

Unieke mix van wetenschap, kunst, muziek & film

Tim Hofman

Europa Talkshow: over veiligheid

Gratis | In één avond bijgepraat over de Europese Verkiezingen

Tim Hofman

De Europa Talkshow: over klimaat

In één avond bijgepraat voor de Europese Verkiezingen