Belcea Quartet
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Belcea Quartet:
Corina Belcea viool
Suyeon Kang viool
Antoine Lederlin cello
Krzysztof Chorzelski altviool 

Programma

Mozart Strijkkwartet nr. 20 ‘Hoffmeister’
Britten Strijkkwartet nr. 3
Beethoven Strijkkwartet op. 59 nr. 3 ‘Razumovsky’

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Belcea Quartet

Internationale Top

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Het Belcea Quartet bestaat dertig jaar en is een begrip in de kamermuziek. In 2020 gaf het viertal een imponerend concert in TivoliVredenburg. In de intimiteit van onze Hertz maken ze ongetwijfeld opnieuw indruk met een uitgebalanceerd programma. Overigens, voor de bezoekers van toen: Suyeon Kang heeft de plaats van Axel Schacher ingenomen.  

Beethoven
Het kwartet kreeg wereldfaam met hun opname van alle Beethoven-kwartetten, dus deze componist ontbreekt niet. ‘Razumovsky’ is een sleutelstuk in het repertoire van Beethoven. De Russische ambassadeur in Wenen, graaf Andreas Razumovsky, was opdrachtgever. Hij liet het stuk uitvoeren door een van de eerste professionele strijkkwartetten, het Schuppanzigh Quartett. Het genre verwierf definitief een plek in de concertzalen. 

Britten
Het Belcea Quartet heeft de complete strijkkwartetten van diverse componisten op cd gezet, zo ook van Britten. Het Derde strijkkwartet was Brittens laatste werk, een stuk met een uitgesproken spirituele sfeer, waardoor sommigen het als een soort testament beschouwen. Het zit vol muzikale verwijzingen, bijvoorbeeld naar Brittens laatste opera Death in Venice. Het laatste deel heet dan ook ‘La Serenissima’. 

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Frank Peter Zimmermann & Dmytro Choni

Internationale Top

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Sharon Kam, Julian Steckel & Enrico Pace

Internationale Top

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Meccore String Quartet & Thomas Beijer

Internationale Top