Klassieke Top 400
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Nationaal Gemengd Jeugdkoor
Harry Ogg dirigent 

Programma

Selectie uit de NPO Klassieke Top 400 

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Klassieke Top 400

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Er is geen mooier tijdverdrijf dan kibbelen over hitlijsten en toptiennoteringen. Popmuziekfans hebben de Top 2000, klassiek-kenners kiezen hun Top 400 van NPO Klassiek. De stemmen zijn geteld en spanningsvol kijkt iedereen uit naar de nummer 1, de opvallende stijgers en de nieuwkomers. Het Radio Filharmonisch Orkest speelt een ruimhartige selectie uit dit heerlijk bonte muziekmozaïek. 

De Klassieke Top 400 lijst biedt eindeloos voer voor discussie. In 2023 prijkte de onverwoestbare Matthäus-Passion van Bach fier bovenaan, op de voet gevolgd door Mozarts Requiem. Behouden Bach en Mozart hun vaste stekkie, of zijn er toch verschuivingen te noteren in de top? Niet alleen barok, klassiek en romantisch viert hoogtij in de Top 400. De laatste jaren is er steeds meer ruimte voor eigentijdse muziek en populaire filmscores. 

Uit het weidse panorama van de Klassieke Top 400 maakt het Radio Filharmonisch Orkest en dirigent Harry Ogg een levendige selectie. De concertavond ontvouwt zich als één groot feest der herkenning en ontdekking: van klassieke hitmuziek die je graag live wil horen tot verrassende lijstbestormers en symfonische surprises. 

Zie ook

Klassieke Top 400

Concertgebouw Kamerorkest en cellist Daniel Müller-Schott

AVROTROS Vrijdagconcert

Klassieke Top 400

Simone Lamsma speelt Korngold

AVROTROS Vrijdagconcert

Klassieke Top 400

Berlioz: Symphonie fantastique

AVROTROS Vrijdagconcert