Nederlands Kamerkoor: The Canterbury Songs
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Phillips dirigent

Programma

Engelse madrigalen van Gibbons, Tallis en Ward
William Knight Nieuw werk

Locatie
Pieterskerk
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Kamerkoor: The Canterbury Songs

Dirigent Peter Phillips

incl. servicekosten

Dirigent Peter Phillips is een van de belangrijkste schatbewaarders van de Britse koormuziek. Verfijnd, stijlvast en trouw aan de letter voert hij renaissancewerken uit. Met zijn Tallis Scholars schreef hij muziekgeschiedenis. Nu gaat hij in zee met het befaamde Nederlandse Kamerkoor. Aan de hand van de veertiende-eeuwse kleurrijke klassieker The Canterbury Tales van Chaucer openen Phillips en het koor de deur naar grootse Engelse renaissancemuziek.

Phillips heeft enkele briljantjes uit het rijke repertoire opgedist. Op het concertmenu staan madrigalen en motetten van Orlando Gibbons, John Ward en Thomas Tallis. Componisten die in het pastorale Canterbury spirituele verstilling opsnoven. Zo rijk aan detail als Chaucer de pelgrimsverhalen optekende, zo weelderig krijgt deze hemelse klankwereld van de Canterbury-componisten gestalte. Ter gelegenheid van dit concert schrijft kamerkoorlid en componist William Knight enkele nieuwe miniatuurcomposities.

Voor liefhebbers van oude muziek geldt Peter Phillips als een waar icoon. Naast zijn pioniersensemble Tallis Scholars runt hij ook het kwaliteitslabel Gimell. Gelukkig heeft Phillips een bijna telepathische klik met het Nederlands Kamerkoor en maakt hij regelmatig de oversteek voor bijzondere concertprogramma’s.

Zie ook

Nederlands Kamerkoor: The Canterbury Songs

Nederlands Kamerkoor | Liszt Via Crucis

In memoriam Reinbert de Leeuw

Nederlands Kamerkoor: The Canterbury Songs

Wiener Sängerknaben

Wiener Weihnachten

Nederlands Kamerkoor: The Canterbury Songs

Nederlands Kamerkoor: De Mis van Martin

Dirigent Peter Dijkstra