Dianto Reed Quintet
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Dianto Reed Quintet
Yorick Stam eindregie
Yannick Verweij scenografie
Joske Commandeur animatie

Programma

Stravinsky Pour Picasso; Pulcinella (arr. Knigge)
De Falla El sombrero de tres picos: Suite 1 & 2 (arr. Linker)
Satie Parade (arr. Knigge)
Julian Schneemann Song, Fugue and Groove on a Tune by Stravinsky

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Dianto Reed Quintet

Hertz op Zondag

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Iedere kunstliefhebber droomt wel eens van een tijdreisje Parijs, zo begin twintigste eeuw. De lichtstad was destijds een culturele hotspot voor genieën als Picasso, Stravinsky, De Falla en Satie. Het uiterst talentvolle Dianto Reed Quintet neemt het publiek mee op muziekreis. Ze spelen prikkelende kwintetarrangementen en nieuw werk van Julian Schneemann.

In Nederland en ver daarbuiten is het rietkwintet op de kaart gezet door Calefax uit Amsterdam. Gelukkig vindt hun stralende voorbeeld wereldwijd navolging. Een van de belangrijkste, aanstormende rietkwintetten komt wederom uit Amsterdam. Het Spaans-Nederlandse Dianto Reed Quintet won in 2023 nog de Dutch Classical Talent publieksprijs. Het vijftal pakte bovendien eerste prijzen op het Grachtenfestival Conservatorium Concours en het Storioni Concours.

Voor dit geënsceneerde concert brengen de rietblazers van Dianto de broeierige, creatieve scene rond Picasso en Stravinsky tot leven. Beide creatieve geesten waren nauw betrokken bij enkele iconische producties van Diaghilevs gezelschap Les Ballets Russes. Sprankelende muziek uit die bloeitijd klinkt in een nieuw jasje, waaronder de Pulcinella Suite van Stravinsky en Parade van Satie. Speelse animaties op het scherm laten vonken van inspiratie overslaan.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Arosa Trio

Haydn & Dvořák

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Maria Warenberg, Alexander Warenberg & Nikola Meeuwsen

Liederen van Brahms, Strauss & Piazzolla

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Bachs Brandenburgs Concert nr. 5

LUDWIG & Daria van den Bercken