Benjamin Herman - European Alto Festival

Bekijk alle concerten van de reeks

Sunday Afternoon Jazz
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden
Sean Payne altsax
Miguel Valente altsax
Benjamin Herman altsax
Francesca Tandoi piano
Matheus Nicolaiewsky contrabas
Sander Smeets drums
Locatie
Cloud Nine
Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Benjamin Herman - European Alto Festival

met Francesca Tandoi Trio, Sean Payne & Miguel Valente

incl. servicekosten

Komend najaar staat een nieuwe editie van het European Alto Festival gepland, opnieuw georganiseerd door Benjamin Herman. De gerenommeerde altsaxofonist zet zijn eerbetoon aan de in 2011 overleden saxofonist Piet Noordijk voort met deze concerten, dat geheel in het teken staat van de altsax. Herman wil het Nederlandse publiek kennis laten maken met een nieuwe generatie helden, en hen zowel intrigeren als inspireren. 

Onder zijn leiding zullen twee uitzonderlijke talenten samenkomen om de veelzijdigheid en virtuositeit van de Europese altsaxofoon in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar zullen de Brit Sean Payne (23) en de Portugees Miguel Valente (23) schitteren, ondersteund door een all-star ritmesectie bestaande uit pianist Francesca Tandoi, bassist Matheus Nicolaiewsky en drummer Sander Smeets.

Sean Payne:

Vanaf elfjarige leeftijd, toen hij met Kerstmis Cannonball Adderley's "Live in Concert" DVD en het album "Cannonball Takes Charge" cadeau kreeg, werd Sean's passie voor de saxofoon werkelijk ontstoken. De Britse Sean Payne is een van die ongelooflijk veelbelovende jonge saxofonisten met een verbazingwekkend scherp muzikaal gehoor en swingend spel. Hij heeft gespeeld in het Clark Tracey Quintet en heeft het genoegen gehad om samen te werken met artiesten zoals Craig Taborn, Dave Holland en Chris Potter, om er een paar te noemen.

Miguel Valente:

De Portugese Miguel Valente is momenteel een van de meest getalenteerde altsaxofonisten aan het Conservatorium van Amsterdam. Valente is een actief lid van het sextet Nausyqa, dat overigens ook wordt geprezen als een van de meest veelbelovende internationale ensembles binnen de Nederlandse conservatoria. Valente staat bekend om zijn veelzijdigheid en avontuurlijke geest, die zich uitstrekt naar diverse invloeden zoals postrock, anime en een mix van akoestische en elektronische texturen, waarmee hij de grenzen van zijn muzikale expressie verkent.

Francesca Tandoi:

De Italiaanse Francesca Tandoi wordt erkend als een van de meest boeiende pianisten en vocalisten in de internationale jazzscene. Haar elegante speelstijl en aangeboren gevoel voor swing laten zelfs gerenommeerde pianisten als Tamir Hendelman en Monty Alexander voortdurend onder de indruk zijn van haar muzikale talenten. Sinds haar afstuderen op Conservatoria in Den Haag en Rotterdam heeft Francesca wereldwijd opgetreden op prestigieuze festivals zoals North Sea Jazz en Umbria Jazz. Met haar trio heeft ze inmiddels ook een indrukwekkend oeuvre aan albums uitgebracht, waaronder "For Elvira", "Something Blue", "Magic Three", "Wind Dance" en “When in Rome”. En laten we haar nieuwste album niet vergeten, "Bop Web", dat dit jaar uitkwam onder de naam Francesca Tandoi Trio, samen met Matheus Nicolaiewsky en drummer Sander Smeets.

Zie ook

Benjamin Herman - European Alto Festival

Marike van Dijk kwintet

Stranded

Benjamin Herman - European Alto Festival

Kamasi Washington

Fearless Movement Europe Tour

Benjamin Herman - European Alto Festival

Dick de Graaf Quartet

Sunday Afternoon Jazz