Amsterdam Baroque Orchestra & Choir
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir
Ton Koopman dirigent
Julia Lezhneva sopraan (Esther)
Maarten Engeltjes altus (Ahasverus / Mordecai)
Andreas Wolf bas (Haman)

Programma

Händel Esther

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir

Dirigent Ton Koopman

v.a. € 34,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Al decennialang houdt Ton Koopman met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir het gedachtengoed van de historische uitvoeringspraktijk hoog. Dat deze niets aan actualiteit heeft ingeboet, bewijst hij ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag met een grootse uitvoering van Esther, Händels eerste Engelse oratorium. Heerlijk drama, onweerstaanbare aria’s en indrukwekkende koren in hun meest pure vorm.

George Friedrich Händel schreef in 1718 in dienst van de Duke van Chandos het kleinschalig theaterspektakel Esther. Toen hij vervolgens naam maakte als operacomponist kreeg hij de vraag om Esther naar het grote podium te brengen. Omdat de bisschop van Londen geen Bijbelse vertellingen als opera tolereerde, bewerkte de componist het tot een concertwerk zonder enscenering. Zo werd Esther in 1732 het eerste Engelse oratorium ooit.

Ton Koopman viert zijn verjaardag nu met een eigen versie van Esther gebaseerd op beide overgeleverde werken van Händel. De internationaal zeer hoog geachte dirigent baseert zich hierbij zoals altijd op gedegen onderzoek. De kracht van deze reus van de historische uitvoeringspraktijk is dat hij alle kennis op het podium ‘vergeet’ en gepassioneerd de schoonheid van de muziek deelt.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam

Mozart Requiem

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Met John Butt

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Weihnachts-Oratorium

Nederlands Kamerkoor