Pynarello: Jubileumconcert
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Scholier 8-18 jaar
€ 33,60
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Scholier 8-18 jaar
€ 28,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Scholier 8-18 jaar
€ 24,40
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

Pynarello
Maartje van de Wetering verteller
Thomas Beijer tekst

Programma

Julian Schneemann The Moving Staircase (opdrachtwerk)
Tsjaikovski Zesde symfonie 'Pathétique'

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Pynarello: Jubileumconcert

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Voor het jubilerende TivoliVredenburg haalt kamerorkest Pynarello alles uit de kast. Tijdens een feestelijk concert voeren ze Tsjaikovski’s Zesde symfonie uit, maar wel volgens de Pynarello-formule. Uit het hoofd, zonder dirigent en in comfortabele kledij. Lekker dwars wordt ook het nieuwe werk dat Julian Schneemann speciaal voor Pynarello en TivoliVredenburg schrijft.

Een symfonie van het leven en de liefde. Pjotr Tsjaikovski zag de Zesde symfonie als zijn meest oprechte creatie. Hij was vooral trots op het langzame deel als verrassende finale. Een geheimzinnig slotakkoord voor een ongelofelijk componistenleven. Tsjaikovski dirigeerde de première van het werk zelf. Negen dagen later zou hij overlijden. Sindsdien is de symfonie met mysterie omgeven, alsof de componist zijn eigen in memoriam had opgetekend. De schoonheid van zijn laatste symfonie blijft verbazen. Pynarello geeft een eigen twist aan dit onvergankelijke meesterwerk. Bovendien blikt het collectief vooruit in de toekomst met een wereldpremière van de eigenzinnige musicus, componist en hun nieuwe artistiek leider, Julian Schneemann.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

 

10 jaar TivoliVredenburg
Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

Pynarello: Jubileumconcert

Maestro Jules Onthult

Beethoven 3