Reich & Richter
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Asko|Schönberg
Colin Currie dirigent, slagwerk
Corinna Belz film
Theun Mosk podiumbeeld

Programma

Tijden
19.00 tot 20.10
21.00 tot 22.10

Programma
Reich
Clapping Music (m.m.v. Steve Reich op film); Four Organs; Reich/Richter

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Reich & Richter

Asko|Schönberg

incl. servicekosten

Dit concert vindt plaats om 19.00 en 21.00 uur. 

Na overdonderend succes tijdens het Amsterdam Minimal Music Festival in 2023 gaat dit concert de theaters in. Om de combinatie van de hypnotiserende visuals en muziek optimaal te beleven, heeft het publiek staanplaatsen. Laat je onderdompelen in deze popconcert-achtige show – je blijft in trance achter. 

Unieke samenwerking
Steve Reich, pionier in minimal muziek, en beeldend kunstenaar Gerhard Richter vatten het plan op om een gezamenlijk, multimediaal kunstwerk te creëren. Filmmaker Corinna Belz zette Richters schilderijen om in bewegend beeld. Kleurexplosies veranderen in horizontale strepen en omgekeerd, door ze te delen, spiegelen en te herhalen. In zijn compositie gebruikt Reich dezelfde techniek, die weer terugvoert op eerdere succeswerken.  

Jubelend ontvangen
Colin Currie, dirigent en percussionist, werkte tijdens de voorbereidingen samen met de componist. Hij vertelt: ‘Het werk heeft grootse duisternis, maar ook grootse schoonheid. En grootse spanning, maar ook grote bevrijding.’ De kracht en energie van deze uitvoering ontging de recensenten niet: ze waren unaniem lovend. Vanwege de enorme belangstelling werd er een extra festivalshow ingelast. 

Zie ook

Reich & Richter

Thomas Oliemans & Amsterdam Sinfonietta

Franse Chansons

Reich & Richter

Dag van de Vrede

Dag van de Vrede

Reich & Richter

Górecki Symphony of Sorrowful Songs

Sinfonia Rotterdam