zaterdag 2 oktober 2021

38e Nacht van de Poëzie

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht 2021

Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht

programma

18:30 uur – deuren open
19:30 uur – aanvang
03:00 uur – verwachte eindtijd

locatie
zaterdag 2 oktober 2021

38e Nacht van de Poëzie

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht 2021

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. 

De 38ste editie van de illustere Nacht vindt plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Hier presenteren Piet Piryns en Ester Naomi Perquin als vanouds optredens van de beste dichters van dit moment, afgewisseld met muzikale entr’actes. Het motto van dit jaar is geleverd door Vrouwkje Tuinman: ’s Nachts slaap ik zelden waar mijn bed staat. In die regel klinkt zowel een zoete herinnering aan een onbezorgd verleden door, als een hoopvolle wens voor een toekomst zonder afstand, mondkapjes en avondklok; de afsluiting van een periode waarin we veel te vaak waren overgeleverd aan ons eigen bed.

Het programma duurt van 19:30 uur tot diep in de nacht. Er zullen optredens zijn van ruim twintig dichters plus muzikale en theatrale acts. Met onder andere Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman, K. Michel, Lisette Ma Neza en Anne Vegter, Maartje Smits, Maria Barnas, Edward van de Vendel, Rosa Schogt en muziek van o.a. Claudia de Breij met band.

In de rondgang is er als vanouds een feestelijke boekenmarkt en zijn er stands met eten en drinken.

Ticketinformatie
Kaarten voor dit evenement geven toegang tot de volledige editie van De Nacht van de Poëzie (19.30-ca 3:00 uur) Eerder gekochte kaarten voor de ‘limited edition’ zijn ook voor deze volledige Nacht geldig. Wanneer de zaalcapaciteit door aangescherpte coronamaatregelen onverhoopt toch weer wordt verkleind, krijgen kopers van kaarten voor de volledige nacht het aankoopbedrag volledig en zonder gedoe retour.
De Nachtbundel, met werk van optredende dichters, is bij de prijs inbegrepen. Via de website van ILFU zijn er combitickets te koop met hotelovernachting in het NH Hotel.

Over de Nacht van de Poëzie
De Nacht van de Poëzie is al veertig jaar een begrip. Het grootste poëziefestival van het jaar vond voor het eerst in 1980 plaats, in wat toen nog Muziekcentrum Vredenburg heette. De Nacht trok door de jaren heen bomvolle zalen met legendarische optredens tot diep in de nacht van grote namen als Annie M.G. Schmidt, Lucebert, Hugo Claus, Rutger Kopland en Judith Herzberg, en vele jonge dichters die later legendarisch werden.

De Nacht van de Poëzie is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.

Lees hier meer over het evenement

Word ILFU Member!
Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor De Nacht van de Poëzie kosten voor ILFU leden geen 38, maar 30 euro. Meld je online aan, daarna kun je meteen met korting kaarten bestellen.

Meld je hier aan