Bezin met Bach: Stine Jensen

Alle concerten

Bezin met Bach
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Stine Jensen schrijver, verteller
Maud Vanhauwaert dichter
Lex Bohlmeijer presentator

Programma
Bach Motetten ‘Komm, Jesu, komm’, ‘Jesu meine Freude’
Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Bezin met Bach: Stine Jensen

Over afscheid

Geweest

Afscheid en troost

Hoe ga je om met afscheid nemen? Wat doe je als je iets of iemand mist? Of als iemand die jij kent verdriet heeft? De dood is misschien wel de allergrootste vorm van afscheid. Hoe werkt het als iemand er niet meer is? En wat zegt doodgaan over het leven?

Aan de hand van herkenbare situaties, waargebeurde anekdotes en filosofische wijsheden geeft Stine in het kinderboek 'Alles wat was: hoe ga je om met afscheid' inzichten en tips om met verlies of verandering om te gaan. In dit bezinningsconcert voor ‘atheïsten’ vertaalt de filosofe en schrijfster haar gedachtengoed naar de volwassenwereld, terwijl de motetten van Bach zorgen voor extra troost en schoonheid.

Klinkende overpeinzingen

De kerken lopen leeg en toch heeft iedereen behoefte aan momenten van bezinning. Zo’n moment is dit. De onconventionele Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert, presentator Lex Bohlmeijer en de Nederlandse Bachvereniging verkennen de universele thema’s van het leven en bieden rust met de muziek van Johann Sebastian Bach. Klinkende overpeinzingen zonder God of gebod.

Stine Jensen

De van oorsprong Deense filosofe, schrijfster en programmamaker Stine Jensen is bij het grote publiek vooral bekend vanwege haar deelname aan Wie is de mol? in 2018. In filosofische kringen is ze geliefd vanwege haar boeken over uiteenlopende thema’s, haar columns voor NRC, haar programma’s voor HUMAN en haar vermogen om grootse existentiële zaken klein en begrijpelijk te maken.

Bachs motetten

Bach schreef zijn zes motetten BWV 225-230 daadwerkelijk als begrafenis- en afscheidsmuziek. De regels van Leipzig schreven voor dat de leerlingen en docenten van de Thomasschule een motet moesten zingen bij het huis van een overledene. Meestal gebruikte Bach bestaande motetten, maar soms schreef hij er zelf een. Deze behoren meteen tot de beste motetten die de achttiende eeuw te bieden heeft.

Boekhandel Savannah Bay verzorgt de boekverkoop.

Ook vind je Stichting Tröst in de omloop van de Grote Zaal, zij bieden een luisterend oor voor iedereen die met verlies te maken heeft.

Programmatoelichting

Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.

 

10 jaar TivoliVredenburg

Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.