Club Cinema | Hormonaal

Meer data

Club Cinema
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Cloud Nine
Sprekers
Pien van Grinsven

Pien van Grinsven (1990) studeerde politicologie en werkte als researcher voor documentaire voordat ze tot de internationale master regie Doc Nomads werd toegelaten. Haar afstudeerfilm doei werd wereldwijd op festivals vertoond en is nu opgenomen in de Cinetree korte filmcollectie. Ze werkt als freelance filmmaker en pendelt eeuwig heen-en-weer tussen Brussel en Breda. 

Estrella Montoya

Estrella Montoya (1986) deed onderzoek naar hormonen en sociaal-emotioneel gedrag, waarover ze publiceerde in (inter)nationale tijdschriften en waarover ze vaak te gast is in de media. Ze werkt als psycholoog in de klinische praktijk.

Foto door: Merlijn Doomernik

Alina Chakh

Alina Chakh (1995) is belangenbehartiger bij Ava, een cliëntenorganisatie die opkomt voor de belangen van vrouwen in anticonceptie en abortuszorg, in samenwerking met organisaties zoals Rutgers en Fiom. Ze deelt regelmatig het cliëntenperspectief in de media en neemt deel aan paneldiscussies. 

Club Cinema | Hormonaal

Welke invloed hebben hormonen op onze mentale gesteldheid?

Geweest

Hormonale anticonceptie heeft niet alleen invloed op onze baarmoeder, maar ook op ons brein. Wat weten we eigenlijk van het effect van de anticonceptiepil op onze mentale gesteldheid? Filmmaker Pien van Grinsven stelt dat de impact van hormonale anticonceptie wordt onderschat. In haar korte documentaire ‘Hormonaal’ delen vrouwen hun verhaal in een speelse mix van echte verhalen, dans en wetenschap. Na het kijken van de documentaire gaan we in gesprek met filmmaker Pien van Grinsven, psycholoog Estrella Montoya en Alina Chakh (belangenbehartiger bij Ava) over de onzichtbare wereld van hormonale anticonceptie.

Over Club Cinema
Ben jij een filmliefhebber, én duik je graag de diepte in? In Club Cinema kijken we een korte documentaire of film uit de selectie van het Nederlands Film Festival. Na het bekijken van de film, halen we de onderste steen boven tijdens de Q&A met de makers en gaan we in gesprek over het thema van de film met ervaringsdeskundigen en wetenschappers.

Dit programma komt tot stand in samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF).

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Betweter Festival 2024

Unieke mix van wetenschap, kunst, muziek & film