Kerstmatinee - Mahler 4
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Phion
Alexei Ogrintchouk dirigent
Camilla Tilling sopraan

Programma

Mahler Rückert-­Lieder; Symfonie nr. 4

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Kerstmatinee - Mahler 4

Phion

v.a. € 30,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Kerst en Mahler zijn al decennialang onverbrekelijk met elkaar verbonden. Mahlers zeer Oostenrijks gekleurde noten roepen de sfeer op van dennenbossen en sneeuwhellingen. Zo ook zijn Vierde symfonie met dat prachtige laatste deel waarin de sopraan met Das himmlische Leben het paradijs bezingt. Ook in zijn aangrijpende Rückert-Lieder vormen ‘lyriek uit de eerste hand’, aldus de componist.

Mahler en Rückert
Vanaf 1901, het jaar waarin de liederen op tekst van Friedrich Rückert ontstonden, schreef Mahler lange tijd alleen maar liederen op gedichten van deze Duitse poëet. Rückert was het helemaal voor de man die alle andere dichters ‘lyriek uit de tweede hand’ noemde. Voor die tijd kwamen de teksten die Mahler gebruikte, zoals Das himmlische Leben, vooral uit de volksbundel Des Knaben Wunderhorn.

Camilla Tilling
Met de Zweedse sopraan Camilla Tilling nemen Phion en chef-dirigent Alexei Ogrintchouk een ervaren Mahlerzangeres mee. Ze voerde Mahlers Vierde symfonie al uit met dirigenten als Gustavo Dudamel en Simon Rattle. Bovendien was ze de solist van dienst tijdens het roemruchte laatste concert van Bernard Haitink in Nederland. Recensenten noemden haar vertolking van Das himmlische Leben kortweg ‘hemels’.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Philzuid & Alice Sara Ott

Chef-dirigent Duncan Ward

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Noord Nederlands Orkest

Sjostakovitsj Symfonie nr. 7 'Leningrad'

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Residentie Orkest speelt Eine Alpensinfonie

Dirigent Jun Märkl