Het Mooiste van Bach
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 39,-
Rang 3
Regulier
€ 32,-
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Richard Egarr muzikale leiding, klavecimbel
Rowan Pierce sopraan
Reginald Mobley alt
Guy Cutting tenor
Matthew Brook bas

Programma

Bach Cantates: Gott, wie dein Name, so ist auch dein Ruhm; Preise dein Glücke, gesegnetes Sachsen; Lobet Gott in seinen Reichen

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Het Mooiste van Bach

Nederlandse Bachvereniging

v.a. € 32,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Dat Johann Sebastian Bach vaak zijn eigen muziek hergebruikte is ongetwijfeld bekend. Dat hij dat ook deed voor zijn Hohe Messe is voor velen misschien een schok. Met Richard Egarr aan het roer verkent de Nederlandse Bachvereniging drie prachtige cantates die later veel noten leverden voor de Hohe Messe.

Het is niet zo gek om jezelf te citeren als je elke week maar weer een topprestatie moet leveren. Bach kon dat ook alleen omdat hij veel werk hergebruikte. In wat hij zelf ook een van zijn mooiste scheppingen vond, de Hohe Messe, gaf hij veel briljante noten een nieuwe betekenis. Zo komt het 'Patrem omnipotentem' van de Hohe Messe voort uit de cantate Gott, wie dein Name, so ist auch dein Ruhm en vormde de jubelcantate Preise dein Glücke, gesegnetes Sachsen de basis voor het Osanna.

De Engelse klavecinist en dirigent Richard Egarr kent als geen ander de schoonheid van de noten van Bach. Deze oude muziekspecialist wist al te ontroeren als chef-dirigent van de Academy of Ancient Music en gastdirigent van het Residentie Orkest. Met zijn levendige manier van musiceren brengt hij de mooiste noten van Bach direct naar het hart.

Zie ook

Het Mooiste van Bach

Matthäus-Passion

Nederlandse Bachvereniging

Het Mooiste van Bach

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging

Het Mooiste van Bach

Vox Luminis

Purcell The Fairy-Queen