ILFU Book Talk: David Nicholls

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Programma
We Are Public
Tickets voor dit programma zijn gratis met de We Are Public-pas. Reserveer je tickets via We Are Public.
Locatie
Hertz

ILFU Book Talk: David Nicholls

Talk met de schrijver van 'One Day'

v.a. € 14,80

Bestel tickets

incl. servicekosten

David Nicholls komt naar het ILFU: de schrijver van 'One Day', het boek van de serie waarin Emma en Dexter om elkaar heen draaien in hun verslavende carrousel van liefde, vriendschap, verlangen en ambitie. Wie viel niet voor hen en hun wonderschone, witty dialogen? Nicholls is geestig, melancholiek, warm-menselijk en vilein – en een meesterverteller.

Nu is er zijn nieuwe boek: Je bent hier (You Are Here) Meulenhoff vertaald door Carolien Metaal. Het vertelt het verhaal van Michael en Marnie, twee dertigers, allebei al een tijdje single, die elkaar ontmoeten tijdens een wandeltrektocht door Engeland. Voer voor wandelaars! Maar ook voor iedereen die graag leest over hoe dat gaat: een nieuw mens ontmoeten terwijl je net denkt dat je het prima redde in je eentje. Aantrekken, afstoten, onhandigheid, twijfel – en dat te midden van de prachtigste, uitgestrekte landschappen van het Engelse Lake District.

Tijdens de ILFU Book Talk op 1 oktober gaat Nicholls in gesprek over het schrijven van romans en scenario’s, over eenzaamheid en dan in godsnaam maar gaan wandelen en over het landschap waar hij van houdt. Nicholls wordt geïnterviewd door een nog bekend te maken Nederlandse schrijver/interviewer. Tevens zal een Nederlandse auteur een laudatio voor Nicholls uitspreken; ook diens naam wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Over ILFU

ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, Young Adult event, literaire filmvertoningen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival. Het festival vindt dit jaar plaats van 21 september t/m 5 oktober 2024 in o.a. TivoliVredenburg. Meer info via de website van ILFU.

Zie ook

ILFU Book Talk: David Nicholls

Exploring Stories 2024

ILFU Festivalweekend met 25+ schrijvers en de verhalen van nu

ILFU Book Talk: David Nicholls

ILFU: 41ste Nacht van de Poëzie 2024

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht

ILFU Book Talk: David Nicholls

Belle van Zuylenlezing: Svetlana Alexijevitsj

Lezing van Nobelprijswinnaar Alexijevitsj