Abel
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Support act
nog niet bekend
Locatie
Pandora

Abel

Terugkeer van Abel

incl. servicekosten

De nederpopband Abel brak in 2000 door met Onderweg, een onverbiddelijke klassieker  die maar liefst zes weken op nummer 1 stond in de Top 40. Ook de single Neem Me Mee en het bijbehorende album De Stilte Voorbij deden het goed en op de TMF Awards 2000 mocht Abel de prijs voor ‘Beste nieuwkomer’ in ontvangst nemen. Helaas bleven verdere successen daarna uit en viel de band stil, maar eind 2023 was er ineens een ep: Geen Water Bij De Wijn (Deel 1). Op de single Zie Jij Het Ook is te horen dat Abel nog steeds die energieke, akoestische poprocksound heeft met lekker meezingbare refreinen!

De band zegt over deze reünieshow het volgende:
Het is te lang geleden, de hoogste tijd, we kunnen niet wachten en andere clichés. Maar allemaal waar. We gaan touren door het hele land. We gaan alle nummers van vroeger spelen en wat nieuwe liedjes. Reken maar op "Onderweg", "3 dagen zon", "Neem me mee", "Walsen", "December" en natuurlijk nieuwe nummers als “Zie jij het ook” en “Soms gaat de tijd zo snel”.

We kunnen niet wachten om iedereen weer te zien. We zijn heel wat jaren verder, wijzer en grijzer. Maar ook allemaal met nog veel meer verhalen over waar het leven ons de laatste 25 jaar heeft gebracht. Net zoals iedereen die heeft en die willen we graag delen. Net als de liedjes van het begin en alle herinneringen die daarbij horen. Gewoon om samen een hele mooie avond te hebben. Een avond die ons weer terugbrengt naar de verliefdheid van vroeger, naar de schrammen die we onderweg hebben opgelopen en de weg die ons geleid heeft naar de plek waar we nu terecht zijn gekomen. Een plek die stiekem ontzettend de moeite waard is. Om vervolgens met elkaar te proosten op het leven.

Zie ook

Abel

Douwe Bob

Bekend van de nieuwe singles This World Is Our Home en Nothing To Lose

Abel

Mell VF

Volendamse soul- en r&b-band, voorheen Mell & Vintage Future