Young Jazz Society ft. Kika Sprangers
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Young Jazz Society
Kika Sprangers
Anna Serierse

Locatie
Cloud Nine

Young Jazz Society ft. Kika Sprangers

Utrechtse bigband gaat genreverleggende samenwerkingen aan

Geweest

De Young Jazz Society is een jonge bigband uit Utrecht, die nieuwe stemmen in de Nederlandse jazzwereld opzoekt om de stilistische conventies van bigbandmuziek te breken. De bigband slaat de handen ineen met saxofoniste Kika Sprangers: één van de meest interessante nieuwe geluiden in de Nederlandse jazzwereld. De rode draad in haar muziek is een sterk gevoel voor melodie, harmonische gelaagdheid en lyrische improvisatie. Muziek die de aandacht van de luisteraar niet luidruchtig opeist, maar het op natuurlijke wijze afdwingt en altijd beloont.

Voor de eerste keer wordt Kika’s muziek speciaal gearrangeerd tot een volledig bigbandprogramma, waar zij zelf de artistieke leiding over heeft. Met Kika wil de bigband het dynamisch bereik en de rijke timbres van een bigband gaan verkennen. Ze zoeken spanning in harmonie, intensiteit in contrasten, en verbinding in collectieve improvisatie. In dit project werkt het Young Jazz Society ook samen met vocaliste Anna Serierse, een van Kika’s vaste sparringpartners. Zij gaat het muzikale dialoog aan met instrumentalisten, als improvisator en als onderdeel van blazerssecties.

YJS meets Kika Sprangers is een programma dat de luisteraar verleidt om anders te denken over hoe een bigband klinkt, en om zich te verliezen tussen de lagen tussen compositie en improvisatie.

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Zie ook

Young Jazz Society ft. Kika Sprangers

Utrechtse Studenten Bigband

Muzikale ontdekkingsreis 'Big Bag' in samenwerking met Bakerlane Bigband

Young Jazz Society ft. Kika Sprangers

Louis Cole & Metropole Orkest

o.l.v. Jules Buckley

Young Jazz Society ft. Kika Sprangers

Hiromi's Sonicwonder

unieke muzikant komt met funky album met retrovideogame klanken