Händels Messiah
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Nieuwe Philharmonie Utrecht
Johannes Leertouwer
muzikale leiding, viool
Kristen Witmer sopraan
Daniel Elgersma altus
Stefan Kennedy tenor
Berend Eijkhout bariton

Programma

Händel Messiah

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Händels Messiah

Nieuwe Philharmonie Utrecht

v.a. € 36,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Dat Händels Messiah in Nederland net als in Engeland steeds meer bij de kerstdagen hoort, danken we aan Johannes Leertouwer en zijn Nieuwe Philharmonie Utrecht. Net als in 2023 komt hij met zijn koor en orkest pleiten voor het werk. Zodat we straks allemaal luidkeels Ev’ry valley shall be exalted, I know that my redeemer liveth en het feestelijke Hallelujah onder de kerstboom zingen.

Natuurlijk is de Messiah van Händel geen echte kerstmuziek. In het oratorium uit 1741 laat de componist op grootse wijze in drie delen het complete leven van Christus passeren. Vier solisten, een koor en een orkest bezingen zijn leven, zijn dood en alles er tussenin. Händel zelf voerde het in eerste instantie geregeld in de Paastijd uit. De dwarse Engelsen verschoven die traditie later naar de Adventtijd.

Johannes Leertouwer zet  zich met de Messiah al jaren in om rond kersttijd ook een ijzersterk vocaal werk te hebben dat iedereen beroert. De violist, artistiek leider en oprichter van de Nieuwe Philharmonie Utrecht is inmiddels dé kenner van de Messiah in Nederland. Om de boodschap van hoop en verwachting zo krachtig mogelijk over te brengen plaatst hij solisten en koor doorgaans vóór het orkest.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Het Mooiste van Bach

Nederlandse Bachvereniging

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Misa Criolla

Música Temprana

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging