SHABAKA
Deuren open
Aanvang
Locatie
Hertz

SHABAKA

Perceive its Beauty, Acknowledge its Grace

incl. servicekosten

Perceive its Beauty, Acknowledge its Grace van Shabaka Hutchings is zeker niet het eerste werk van de geroemde multi-instrumentalist. Als saxofonist en klarinettist was hij de afgelopen jaren veelvuldig te horen in Sons of Kemet, The Comet is Coming en Shabaka and the Ancestors. In die succesvolle formaties wist Hutchings zijn klassieke achtergrond te verweven met uiteenlopende genres als jazz, dub, elektronica, grime en house. 

Toch vóelt het nieuwe album een beetje als een debuut: in 2023 liet Hutchings weten dat hij een nieuwe weg in zou slaan en niet langer te horen zou zijn in eerder genoemde bands. Op zijn nieuwe, meer op fluit georiënteerde album liet hij zich inspireren door door de spirituele jazz van Pharoah Sanders, Alice en John Coltrane en de traditionele muziek van Barbados. Ook zocht hij de samenwerking met een opvallend gevarieerde club muzikanten, van Esperanza Spalding tot Lianne La Havas en Outkast-rapper en mede-fluitist André 3000.

"Shabaka’s toon is op elke fluit even intens en het zoeken naar harmonie met twee harpen en piano levert fraaie klankbeelden op." - de Volkskrant

Zie ook

SHABAKA

Anouar Brahem Quartet

feat. Django Bates, Dave Holland & Anja Lechner

SHABAKA

Mavis Staples

Legendarische Amerikaanse gospel- en r&b-zangeres

SHABAKA

Robert Glasper

Europe Tour 2024