KennisKnetters (8+)

Ontdek ons jubileumprogramma

10 jaar TivoliVredenburg
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Pandora, Hertz, Cloud Nine, Park 6
Programma
Klaas van Kruistum

Programmamaker en presentator Klaas van Kruistum ken je waarschijnlijk wel van ‘Klaas kan alles’.

Hij is iedere zaterdagmiddag te zien als presentator van ‘ZappLive’, een interactief programma waarbij de kijker invloed heeft op de uitzending, met bekende gasten en alles wat trending is. Daarnaast is Klaas als presentator te zien van het naar hem vernoemde programma ‘Klaas Kan Alles’: een stoer populairwetenschappelijk familieprogramma over alles wat snel, groot, apart, interessant en verbazingwekkend is. In dit programma bewijst hij dat hij (bijna) alles kan

Tijdens KennisKnetters presenteert Klaas de ‘Feit & Fabel Quiz’!

Sara de Monchy

Podcast- theater- en programmamaker Sara de Monchy ken je vast van de succesvolle podcast Sara’s Mysteries, waarin ze samen met kinderen grote mysteries oplost en geheimen ontrafelt. De podcast kreeg 5 sterren van De Volkskrant en het NRC en werd één van de beste vier zomer-podcasts van het jaar genoemd.

Tijdens KennisKnetters stap je met Sara in de ‘Wetescaperoom’ en ontrafel je samen het mysterie om er weer uit te komen!

Tirsa WIth

Tirsa With is bekend als enthousiaste presentatrice van o.a. Het Klokhuis (NPO Zapp) en Jongstof (NPO Radio 1).

In het Klokhuis neemt Tirsa kijkers mee op nieuwsgierige avonturen. Afgelopen zomer was ze te horen op de radio als presentator van Jongstof, het jongere zusje van Kunststof, waarin zij naast Stijn de Vries en Max Terpstra in gesprek ging met een nieuwe generatie kunstenaars. In haar werk als (stem)actrice vertolkt ze o.a. de Nederlandse stem van Spider-Byte in Sony’s bioscoopfilm Across the Spiderverse.

Wetescaperoom

In deze bijzondere escaperoom bevind je je in het hoofd van een duistere magiër, die andermans hersenen steelt om de grootste hersenpan van de wereld te bouwen. Sara de Monchy heeft jouw hulp nodig om samen weer te kunnen ontsnappen. Gebruik al je zintuigen en je puzzelskills om binnen 30 minuten uit zijn hoofd te kunnen ontsnappen. Durf jij de uitdaging aan?

Robotvoetbal

Kun jij de penalty van een robot stoppen? De voetbalrobots van Tech United Eindhoven komen naar KennisKnetters! Kan jij van ze winnen?

Hoe?Zo! Show

De Hoe?Zo! Show is een interactieve wetenschapsspelshow waarin jonge wetenschappers live op het podium vragen van nieuwsgierige kinderen beantwoorden in een race tegen de klok. Lukt het de wetenschappers om de vragen van kinderen snel genoeg te beantwoorden? Of blijken de vragen van de kinderen te moeilijk voor deze knappe koppen?

Feit & Fabel Quiz

Ben jij de slimste thuis? Dat gaan we testen in deze Feit of Fabel Quiz! In deze spelshow nodigt Klaas van Kruistum verschillende wetenschappers uit om jouw feitenkennis te testen over dinosaurussen, pesten, de baas van Nederland en de plastic soep.  Weet jij meer dan Klaas?

Ga zelf aan de slag!

Tijdens KennisKnetters maak je kennis met de wetenschap op een interactieve manier! Je kunt zelf aan de slag met boeiende proefjes, onderzoekjes en experimenten. Leer spelenderwijs over de wonderen van de wetenschap.

NEMO Science Tour

Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom verandert het geluid van een auto als hij je voorbijrijdt? Hoe lanceer je een raket met een fietspomp? Ontdek het in de verrassende en interactieve NEMO Science Tour. In een demonstratie van 20 minuten zie je spectaculaire experimenten. Of je nu piepjong of stokoud bent: je wordt verrast, uitgedaagd en vooral… nieuwsgieriger dan ooit! 

KennisKnetters (8+)

Wetenschapsfestival voor kinderen

Geweest

Kennisknetters | zondag 26 mei 2024 | Bovenzalen

Kun je voetballen met robots? Waarom leven er geen dino's meer? En hoe weet je of iets waar of niet waar is?

Ontdek samen met onderzoekers de antwoorden op deze vragen tijdens de eerste editie van KennisKnetters; een wetenschapsfestival voor kinderen waar je zoveel leert dat je hoofd ervan knettert! Met niemand minder dan Klaas van Kruistum (bekend van Klaas Kan Alles), Sara de Monchy (bekend van de podcast Sara's Mysteries) en Tirsa With (bekend van het Klokhuis).

Bekijk hieronder het blokkenschema:

🔎 Durf jij de uitdaging aan?

Stap in onze wetescaperoom en ontrafel het mysterie, laat je verbazen door de Hoe?Zo! Show, test je kennis tijdens de Feit & Fabel Quiz en ga zelf aan de slag met proefjes, onderzoekjes en spannende experimenten.

Ben jij klaar voor een dag vol ontdekkingen, experimenten en verrassingen? Zet KennisKnetters in je agenda en dompel jezelf onder in een dag vol plezier en verwondering.

KennisKnetters is een initiatief van TivoliVredenburg en wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht en het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU). 

 

10 jaar TivoliVredenburg

Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

KennisKnetters (8+)

Metropole Orkest ft. Naaz (8+)

KennisKnetters (8+)

My First Festival 2024

Het leukste festival voor de hele familie

KennisKnetters (8+)

Sara's Mysteries (6+)

Theatrale live beleving van de populaire gelijknamige podcast met Sara de Monchy