Schoolconcert: NaCHT (3+) - Dadodans

Bekijk ons aanbod

Meer schoolconcerten
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden
Dadodans:
Facundo Ebenegger, Mayke van Kruchten, Catarina PaivaStefanie Liedtke fagot, blokfluit
Siebe Visser altviool
Sabien Canton harp
Locatie
Pandora, Pandora Foyer

Schoolconcert: NaCHT (3+) - Dadodans

Een magische reis door de nacht met dans, klank en beeld

Wat is het stil, wat is het donker... best een beetje spannend. Maar dan zien we fonkelende sterren en de maan, horen we dieren tsjirpen, fluiten en roepen. Er zijn mensen aan het dansen, mogen we meedoen? De muzikanten van Insomnio begeleiden de dansers bij deze nachtelijke ontdekkingstocht – woorden zijn niet nodig.

Onbekend, maar knus

Dadodans en het vooraanstaande Utrechtse ensemble Insomnio roepen in deze bijzondere coproductie het donkere onverwachte van de nacht op. In de nacht lijkt alles immers anders. Maar deze belevenis heeft ook iets knus: geef je over aan de klanken en beelden, en ga mee op deze magische reis.

Samenwerking

Dadodans maakt intieme en prikkelende dans voor jonge kinderen, en vermengt de voorstellingen het liefst met andere kunstvormen. Enter Insomnio: het toonaangevende gezelschap dat met hedendaagse muziek de klassieke wereld heeft veroverd. Ook dit ensemble gaat regelmatig samenwerkingen aan, ‘met sprankelend enthousiasme’, zoals ze het zelf zeggen. De afvaardiging bestaat uit een fagot, blokfluit, altviool en harp: de instrumenten die de nachtelijke sfeer prachtig oproepen. De ideale combinatie voor een lieflijke familievoorstelling.