Armoede uitgelegd aan mensen met geld

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Hertz
Sprekers
Tim ’S Jongers

Tim ’S Jongers is politicoloog, bestuurskundige en directeur van de Wiardi Beckman Stichting en schrijver van het boek Armoede uitgelegd aan mensen met geld. Voor De Correspondent schrijft hij over armoede. Van zijn eerdere boek Beledigende broccoli zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Tessa Roseboom

Tessa Roseboom is hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Ze onderzoekt hoe de vroege omgeving de latere groei, ontwikkeling en gezondheid beïnvloedt en is schrijver van meerdere boeken, waaronder het boek De eerste 1000 dagen.

Emine Uğur

Emine Uğur is columnist en sociaal dienstverlener. Ze is bekend van haar column in Trouw en heeft ruim 58 duizend volgers op X. In haar professionele leven ziet ze dagelijks hoe makkelijk het is weg te zakken in de armoede en daardoor op de grens van bestaanszekerheid terecht te komen.

Dilara Bilgiç

Dilara Bilgiç schrijft, spreekt en studeert psychologie. Ze schreef twee boeken, waaronder De gelabelde – een literaire non-fictie over de invloed van labels op het leven van mensen.

Armoede uitgelegd aan mensen met geld

Een spoedcursus over de grootste misvattingen rondom armoede

incl. servicekosten

Armoede is je eigen schuld.
Armoede is niet meer dan een gebrek aan geld.
Armoede leidt tot domme en ongezonde keuzes.

In een land geregeerd door welvarende, hogeropgeleide mensen wordt op een beperkte en soms zelfs schadelijke manier naar armoede gekeken. Tim ’S Jongers groeide op in armoede, ging uiteindelijk studeren, deed onderzoek naar armoede en doet nu beleidsvoorstellen om het tegen te gaan.

Naar aanleiding van zijn nieuwste boek Armoede uitgelegd aan mensen met geld (De Correspondent) neemt Tim het publiek mee langs de vele misvattingen die er bestaan over armoede. Want hoe de meeste mensen denken over armoede klopt van geen kant - en de enige manier waarop we het kunnen bestrijden is als zij anders leren kijken.

Een avond met Tim ’S Jongers, hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid Tessa Roseboom (Amsterdam UMC) en columnist en sociaal dienstverlener Emine Uğur, waarin we niet alleen bespreken hoe de kloof is ontstaan, maar ook hoe we die kunnen overbruggen. Moderatie door Dilara Bilgiç.

Koop met korting
Dit programma valt onder ons U-Pas aanbod. Lees hier meer.

Dit programma wordt georganiseerd door De Correspondent en TivoliVredenburg naar aanleiding van het verschijnen van ‘Armoede uitgelegd aan mensen met geld’.

Zie ook

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

De Europa Talkshow: over klimaat

In één avond bijgepraat voor de Europese Verkiezingen

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Europa Talkshow: over veiligheid

Gratis | In één avond bijgepraat over de Europese Verkiezingen