Dutch Swing College Band
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden
Dutch Swing College Band

Dutch Swing College Band

Plays Chris Barber

incl. servicekosten

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

Met meer dan 150 albums en hun 80-jarig bestaan is de Dutch Swing College Band een begrip in de jazzwereld. De band is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar jongeren in het geheim het verboden genre jazz speelde. Na de oorlog speelde de band een pioniersrol in het verspreiden van classic jazz.

Tijdens dit avondvullende concert speelt de Dutch Swing College Band een selectie van de muzikale hoogtepunten uit het repertoire van trombonist Chris Barber (1930-2021), aangevuld met hits van de band zelf. Chris Barber werd op 19-jarige leeftijd geïnspireerd door de King Oliver Creole Jazz Band en richtte zijn eigen Barber New Orleans Band op in 1949. In 1954 ontstond zijn Chris Barber's Jazz Band, met Monty Sunshine, Lonnie Donegan en Pat Halcox. In de jaren '50 en '60 zorgde Chris er met zijn band voor dat de blues en skifflemuziek meer aandacht kregen in Europa. Zijn grootste hit had hij in 1959 met Petite Fleur. Chris Barber werd door dit succes als eerste Europese jazzmusicus uitgenodigd voor een tournee door de VS. Op zijn beurt haalde Chris Barber in de jaren '60 Amerikaanse bluesartiesten zoals Big Bill Broonzy, Sonny Terry & Brownie McGhee en Muddy Waters naar Europa.

Met videobeelden en decorstukken voegt de Dutch Swing Colle Band een theatraal aspect toe aan het concert. Ze nemen je mee door de geschiedenis van classic jazz en tonen het verhaal van Chris Barber.

Zie ook

Dutch Swing College Band

Residents: Kika Sprangers Large Ensemble

feat. Thomas Azier, Maya Fridman & Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

Dutch Swing College Band

Louis Cole & Metropole Orkest

o.l.v. Jules Buckley

Dutch Swing College Band

Ntjam Rosie meets Licks & Brains

Bigband en zangeres vinden elkaar in hun liefde voor groove en funk