Thomas Quasthoff & Amatis Pianotrio

Ontdek ons jubileumprogramma

10 jaar TivoliVredenburg
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Thomas Quasthoff spreker
Amatis Trio:
Lea Hausmann viool
Samuel Shepherd cello
Mengjie Han piano

Programma

Korngold ‘Much Ado About Nothing’, suite voor viool & piano op. 11 nr. 2
Webern Drei kleine Stücke, op. 11 nr. 2 en 3; 2 Stücke für Cello und Klavier nr. 1
Schubert Pianotrio nr. 2 op. 100; Nocturne in Es op. 148
Robert Schumann Abendlied op. 85 nr. 12; Phantasiestücke op. 88 nr. 2
Sjostakovitsj Pianotrio nr. 2 op. 67
Kreisler Liebesleid
Rebecca Clarke Klaviertrio nr. 2

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Thomas Quasthoff & Amatis Pianotrio

Muziek & Literatuur

Geweest

Humanity in war

In de huidige tijd waarin het nieuws non stop binnen handbereik is, voelt het leed van een oorlog dichterbij dan ooit. Gevierd bas-bariton Thomas Quasthoff brengt samen met het Amatis Trio de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog terug tot persoonlijk leed en hoop. Quasthoff leest aangrijpende brieffragmenten voor uit die tijd en het trio antwoordt met passende muziek van onder anderen Schubert, Schumann, Sjostakovitsj en Kreisler. Een programma dat zich mede laat samenvatten als een indringende reflectie op het huidige oorlogsleed. Deze buitengewone samenwerking tussen een Nederlands pianotrio en een wereldster als Quasthoff is tevens het enige moment dat ze in Nederland gezamenlijk optreden.

Brieven

In de tijd van de Eerste Wereldoorlog, 1914-1918, bestond er geen Social Media en was het voornaamste communicatiemiddel van de soldaten aan het front een pen en papier. Alleen al in Duitsland werden zo’n dertig miljard brieven verstuurd vol leed, liefde, hoop en vrees. Veel van deze brieven zijn bewaard gebleven en vormen indringend portret van alles wat op persoonlijk niveau speelt tijdens een oorlog.

De brieven worden voorgelezen in het Duits en er is Nederlandse boventiteling aanwezig. 

Thomas Quasthoff

Al bijna vier decennia lang zet Thomas Quasthoff de standaard op internationale podia en ontroert hij de harten van talloze luisteraars met zijn kunstenaarschap. Hij beëindigde zijn indrukwekkende carrière als zanger in 2012, het einde van een tijdperk waarin hij uitgroeide tot een van de grootste bas-baritons van zijn generatie. Inmiddels is hij professor aan de Hanns Eisler Muziekacademie in Berlijn, en treedt hij, met zijn geweldige voorleesstem, op als verteller, komiek, en acteur. Ook zingt hij sinds kort jazz met zijn eigen kwintet.

Amatis Trio 

Het Amatis Trio werd in 2014 opgericht door de Duitse violiste Lea Hausmann, de Britse cellist Samuel Shepherd en de Nederlands/Chinese pianist Mengjie Han. De drie muzikanten ontmoetten elkaar in Amsterdam en hebben samen opgetreden in drieëndertig landen over de hele wereld. Het Amatis trio is een van de meest toonaangevende ensembles van zijn generatie, wereldwijd geroemd om hun energie, interpretatie, communicatie en passie.

Programmatoelichting

Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.

Interview met Thomas Quasthoff

In het kader van het tienjarig jubileum interviewden we Thomas Quasthoff over dit bijzondere programma, lees het interview hier

 

10 jaar TivoliVredenburg

Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.