Maestro Jules Onthult
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 32,-
Rang 2
Regulier
€ 29,-
CJP
€ 23,20
Rang 3
Regulier
€ 21,-
CJP
€ 16,80
Medebezoeker / Begeleider
Medebezoeker / Begeleider
€ 29,-
incl. servicekosten
Uitvoerenden

Residentie Orkest
Jules van Hessen dirigent en gastheer

Programma

Beethoven Symfonie nr. 3

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Maestro Jules Onthult

Beethoven 3

v.a. € 21,-

Bestel tickets

incl. servicekosten

Het recept is na tien seizoenen ongetwijfeld bij velen bekend. Dirigent Jules van Hessen verklaart op zijn eigen geestige wijze de grote werken uit het klassieke repertoire. Voor de pauze vliegen de anekdotes de zaal in, gesteund door prachtige visuals en live gespeelde voorbeelden. Na de pauze klinkt het werk in zijn geheel. Deze keer is dat Beethovens beroemde Derde symfonie, de Eroica.

Beethoven
Ludwig van Beethoven begon in 1803 aan een ambitieus werk, een grootse symfonie ter ere van Napoleon. Toen de Franse veldheer niet de revolutionair bleek die Beethoven dacht en hij zichzelf in 1804 tot keizer kroonde, ontstak de componist in razernij. Woedend kraste hij de naam van Napoleon, aan wie hij de symfonie op wilde dragen, door op het titelblad. Wat bleef was een revolutionair werk dat het begin van de romantiek betekende.

Jules van Hessen
De Nederlandse dirigent Jules van Hessen leerde het vak van grootheden als Gennadi Roshdjestvenski en Jean Fournet en ontpopte zich tot een veelgevraagd orkestleider. Een paar jaar geleden kreeg hij bekendheid als de coach van Tijl Beckand voor het programma Tijl en de Negende van Beethoven, maar zijn belangrijkste wapenfeit is Maestro Jules Onthult en de ontwapenende wijze waarop hij klassieke muziek verklaart voor een breed publiek.

Zie ook

Maestro Jules Onthult

Pynarello: Jubileumconcert

AVROTROS Vrijdagconcert