Pieces of Tomorrow Festival

Ontdek ons jubileumprogramma

10 jaar TivoliVredenburg
Deuren open
Aanvang
Locatie
TivoliVredenburg
Line up
Lorenzo Viotti & Nederlands Philharmonisch Orkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt haar flamboyante chef-dirigent Lorenzo Viotti mee voor Dvořáks Zevende Symfonie. De media kunnen niet genoeg krijgen van Viotti, zo was hij op TV te gast bij Arjan Lubach en zag je hem terug in vrijwel elk tijdschrift. Ondanks dat Dvořáks Zevende iets minder bekend is dan zijn Negende (New World) is hij eigenlijk wel mooier met meer diepgang. Viotti, behalve een glamorous meesterdirigent ook een enthousiaste verteller, deelt graag de geheimen van de symfonie met je, en laat hem in volle glorie horen.

Donna Blue Orchestra: Philharmonic Celluloid

Maak kennis met Donna Blue’s Psychedelic Chamber Pop Revival en hun bewerkingen van de soundtracks uit de late jaren ‘60 van Ennio Morricone, Angelo Badalamenti, John Barry en anderen. Speciaal voor het festival maakt de Utrechtse band een compleet nieuwe show, met een strijkorkest! Voor mensen die de avond melancholisch willen afsluiten.

Laura Masotto

Laura Masotto is een klassiek opgeleide violist die constant op zoek is naar nieuw, meer en anders. Ze opende concerten van grote namen als Joep Beving, Hania Rani en Federico Albanese, bracht meerdere albums (bij het op-en-top-klassieke label ‘Deutsche Grammophon’) uit en reist nu de hele wereld rond. Je kon haar dit jaar zien tijdens het festival Eurosonic Noorderslag. Verwacht bij haar concert een vurige mix tussen klassiek en elektronische neo-klassiek.

Radio Filharmonisch Orkest

Wat is een editie van Pieces zonder het Radio Filharmonisch Orkest? Je ziet ze hier vanuit een hele andere hoek, want het orkest speelde nooit eerder in Hertz. Een symfonie in een kamermuziekzaal, dat past maar net. Het gaat om Mozarts Veertigste; zijn bekendste symfonie, grappig genoeg tevens de bekendste ringtone van Nokia. Inmiddels ook vintage.

Clean Pete & Friends

Tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven, beter bekend als Clean Pete, vieren hun liefde voor klassieke muziek. Samen met Ruben Hein en band worden grenzen van klassieke muziek opgezocht en opgerekt. Zo klinkt het bekende Duo des fleurs ineens in het Nederlands. En wat doe je als je dolgraag O Mio Babbino wil zingen, maar je eigenlijk geen sopraan bent? Hoe klinkt Papageno van Mozart op z’n jazz?

Cello Octet Amsterdam

Een van de highlights van tien jaar Pieces was Cello Octet Amsterdam dat in 2019 muziek van Philip Glass speelde. Daarom voor hen bij dit festival een ereplek als slotact van de Grote Zaal. Wederom spelen de acht cello’s muziek van Glass (Symphony for Eight) maar dit keer samen met nieuwe muziek van de internationale dance/electro-producers Caterina Barbieri, Kara-Lis Coverdale en Abul Mogard en KMRU.

Rangel Silaev

Pianist, componist en producer: Rangel Silaev doet het allemaal. Toen hij vijf was kroop hij al achter een piano en vandaag de dag treedt hij op door heel Europa. Silaev weet klassiek en neo-klassieke muziek naadloos met elkaar te verbinden, en neemt je in Cloud Nine mee in muziek van grootheden zoals Nils Frahm, Ludovico Einaudi, Frederic Chopin, Erik Satie en van Rangel zelf.

TangOpera

Helaas is TechnOpera door ziekte verhinderd. Gelukkig komt operazangeres Isabel Pronk nog wel, en zingt ze songs van Kurt Weill en Astor Piazzolla. Onder andere de hit Yo Soy María uit Piazzolla’s opera María de Buenos Aires. Met pianist Daan Boertien.

Helena Basilova speelt Sakamoto

Je hebt de muziek van de Japanse componist Ryuichi Sakamoto vast al eens gehoord. Hij begon zijn carrière ooit als bandlid van de Acid Houseband Yellow Magic Orchestra, maar werd vooral beroemd als componist voor David Bowie, David Sylvian en de soundtracks van onder meer The Last Emperor, Silk en The Revenant. Helena Basilova speelt op de Steinway een ontroerende set met zijn ambient pianomuziek. Uiteraard met behulp van synthesizers en elektronica.

St Paul

In tien jaar tijd heeft hij geen enkele editie van Pieces gemist: onze altijd goed gemutste host, DJ en lopende muziekencyclopedie St Paul neemt je mee de nacht in met zoals hij dat zelf noemt, goed dansbare romantische liedjes.

Bach & Silent Movie op het orgel

De Grote Zaal heeft een geweldig nieuw gebouwd kerkorgel. Het valt niet op, tot je meesterorganist Berry van Berkum aan het klavier zet. Hij speelt twee sets. De eerste met onder anderen het meest iconische orgelstuk aller tijden: Toccata en Fuga van Bach. Van Berkum combineert deze klassieker moeiteloos met het nostalgische Oblivion van de Argentijnse Tango-componist Astor Piazzolla. In set twee begeleidt hij op het orgel – zoals dat honderd jaar geleden gebruikelijk was – de stomme Holywood-horrorfilm The Phantom of the Opera uit 1925.

Koormuziek van Bruckner en Pärt door Utrechtse Studenten Cantorij

De meest gespeelde componist in tien jaar Pieces of Tomorrow? Anton Bruckner! Maar eerlijk gezegd is zijn koormuziek nóg mooier dan zijn symfonieën. Twee motetten (Ave Maria en Locus Iste) worden gezongen door de jonge heldere stemmen van de Utrechtse Studenten Cantorij. Daarnaast het ontroerende Salve Regina van minimalist Arvo Pärt en een prachtig koorwerk van alles-kunner Ólafur Arnalds. Niets komt meer binnen dan een perfect koor.

Georgia Burashko

De Canadese mezzo-sopraan Georgia Burashko teamt op met gamba speler Alex Baker om je al haar verschillende kanten te laten zien. Ze springt van aria’s van Henry Purcell (jawel, ook de tearjerker Dido’s Lament) naar nummers van de Amerikaanse icoon Dolly Parton. Burashko is hard op weg naar de grote operahuizen van Londen, Milaan en NY, dus maak haar nog een keer van dichtbij mee in de intieme Club Nine.

Moon Garden

Is het nou een band of een ensemble? Is het pop of jazz of klassiek? Onzinnige vragen, er bestaat hooguit goede en matige muziek. Moon Gardens muziek is zonder twijfel uitstekend. Met viool, cello en gitaar veroveren ze Het Gegeven Paard.

Pub Quiz

Dertig nieuwe vragen. Test je kennis en lach om de vele rariteiten uit de klassieke muziekwereld.

Pieces of Tomorrow Festival

Epic classical pieces & good vibes

Geweest

In TivoliVredenburg komen werelden bij elkaar. We presenteren de succesformule van Pieces of Tomorrow op festivalschaal: grootse én intieme klassieke meesterwerken, in popsferen, met een biertje, zonder dresscode, en natuurlijk host St. Paul.

Celebrate 10 years Pieces of Tomorrow

Wie jarig is viert feest! In de Grote Zaal klinken grote werken door orkest, en ook in de zalen boven klinkt muziek - van diehard klassiek tot elektronica met klassieke knipoog. Romantisch, overweldigend, ontroerend: er staat veel meeslepende muziek op het programma. Tussendoor is er genoeg tijd voor een drankje bij de cocktailbar of een dansje - bij Pieces of Tomorrow ga je altijd met goede zin de nacht in. Speel jij alle zalen uit?

Even sfeerproeven? Bekijk de aftermovie van de vorige editie:

 

10 jaar TivoliVredenburg

Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

Pieces of Tomorrow Festival

Dirk Maassen

Populaire neoklassieke componist en pianist