Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Hertz
Sprekers
Tim de Wit

Tim de Wit is presentator van de podcast Europa Draait Door. Daarnaast presenteert hij op Radio 1 Bureau Buitenland. Eerder was hij o.a. correspondent in het Verenigd Koninkrijk en schreef hij het boek Wankel Koninkrijk.

Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn is als historicus oa verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij maakt de podcasts Europa Draait Door en Boekestijn & De Wijk.

Beatrice de Graaf

Beatrice de Graaf is historicus, faculteitshoogleraar Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en auteur van meerdere boeken.

Kiki Schippers

Kiki Schippers is cabaretière, zangeres en columnist. Ze won o.a. de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied.

Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow

Wat staat er op het spel voor Europa?

v.a. € 19,50

Uitverkocht

incl. servicekosten

Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa, nu de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China te maken heeft? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.
In een speciale avond van de populaire VPRO podcast Europa Draait Door duiken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit vlak voor die verkiezingen op geheel eigen wijze in de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan de heren onder andere in gesprek met historicus Beatrice de Graaf. Wat betekent de sterke groei van radicaal rechts voor de EU? En hoe moet Europa omgaan met een steeds verder radicaliserende Poetin?
Een vol programma waarin Tim en Arend Jan met humor en inhoud het publiek vakkundig wegwijs maken in het Europa van vandaag. Er is muziek van Kiki Schippers en uw eigen kennis wordt getest in de Grote Europa Draait Door Quiz. Mis deze bijzondere avond dus niet!
Europa Draait Door LIVE is een samenwerking tussen Haagsch College en de VPRO.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

De Europa Talkshow: over klimaat

In één avond bijgepraat voor de Europese Verkiezingen

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Europa Talkshow: over veiligheid

Gratis | In één avond bijgepraat over de Europese Verkiezingen

Festival Oude Muziek - 24 augustus

De Amerikaanse Verkiezingsshow

Welke toekomst kiest Amerika?