Het Zweefcafé | over veerkracht

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Cloud Nine
Sprekers
Dennis de Gruijter

Dennis de Gruijter (1978) studeerde Journalistiek en Wijsbegeerte in Rotterdam en is filosoof en schrijver. Sinds 2012 is hij actief in de weer met Stoïcijnse filosofie als een manier van leven en verzorgt cursussen, workshops en lezingen rondom klassieke filosofie. In januari 2023 stichtte hij De Stoïcijnse School, een organisatie die teams helpt te floreren met Stoïcijnse principes en de klassieke Stoïcijnen toegankelijk maakt voor een hedendaags publiek. In 2024 verschijnt zijn inleiding op de klassieke Stoa bij Uitgeverij Noordboek.

Het Zweefcafé | over veerkracht

Het café waar wetenschap en spiritualiteit elkaar ontmoeten voor een biertje

€ 13,50

Uitverkocht

incl. servicekosten

Veranderingen, stress of tegenslagen kunnen ons uit evenwicht brengen. Hoe sterk je daaronder lijdt en uit balans raakt, hangt af van hoe veerkrachtig je bent op dat moment. Met veerkracht kun je je mentale welzijn behouden of weer terugwinnen.
Maar wat bepaalt hoe veerkrachtig iemand is? Waar komen deze verschillen tussen mensen vandaan? Is veerkracht aangeboren, of kun je hiervoor bepaalde vaardigheden trainen? Kortom; hoe leren we beter omgaan met tegenslag? Tijdens deze editie gaan we in gesprek over veerkracht met o.a. filosoof en schrijver Dennis de Gruijter (oprichter van De Stoïcijnse School).
Over Het Zweefcafé
In Het Zweefcafé ontmoeten wetenschap en spiritualiteit elkaar aan de bar. Op een laagdrempelige manier kijken we naar de verschillen, maar nog meer naar de overeenkomsten tussen beide werelden. Met een nuchtere blik op zoek naar zingeving. Luister en praat mee in TivoliVredenburg bij Het Zweefcafé!

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Bezin met Bach: Stine Jensen

Over afscheid