Zaal open
Aanvang
Programma

I Am Oak
Kim Janssen
Donna Blue

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

15 jaar Snowstar Records

I am Oak, Kim Janssen & Donna Blue

Geweest

In 2003 werd Snowstar Records opgericht door Cedric Muyres. In de jaren die volgde is de platenmaatschappij uitgegroeid tot een van de bekendste indielabels van Nederland. Snowstar Records bracht de afgelopen vijftien jaar prijswinnende albums uit, zette internationale samenwerkingen met andere maatschappijen op en ontving in 2013 zelf een 3voor12/Utrecht award voor beste Utrechtse initiatief.

De bekendheid van het label komt door de muziek van de artiesten die erop wordt uitgebracht, zoals o.a. I Am Oak, Kim Janssen, broeder Dieleman en Town of Saints. Maar ook door oog voor nieuw talent. Zo bracht het label in 2008 de eerste EP van Kensington uit en tekende onlangs nog het jonge Donna Blue bij Snowstar Records.

Muyres over het 15-jarig bestaan van Snowstar Records: "Ik had nooit durven dromen dat we na 15 jaar hier zou staan. Dat is volledig te danken aan alle mooie releases van onze uiteenlopende artiesten. Volgens mij staat het label nu garant voor 15 jaar erg mooie muziek en is het goed om daar bij stil te staan en dit te vieren, zodat we daarna weer vooruit kunnen richting het volgende jubileum!".

I Am Oak is de gitaarband rondom singer-songwriter Thijs Kuijken. Hun handelsmerk: stemmige indierock die diep onder je huid kruipt. Nieuwe single Will I Wake heeft een verrassend pianogeluid! Singer-songwriter Kim Janssen is een andere vlaggendrager van het label. De Nederlander groeide op over de hele wereld – misschien daarom wel dat zijn melancholieke folkpop van internationaal niveau is. Zijn laatste plaat Cousins (2017) wordt in de Volkskrant vergeleken met Sufjan Stevens en The National! Donna Blue is een samenwerking tussen Danique van Kesteren en Bart van Dalen; elkaars muse, liefde en bandlid. Het creatieve duo speelt zwoele indie pop, onder invloed van sixties yé yé, Lynch-films en oude Hollywood-romantiek. Perfect voor het beoefenen van je slow dance moves.

Bekijk hier een overzicht van al onze indieconcerten. Wil je op de hoogte blijven van ons indieprogramma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.