Philzuid & Alice Sara Ott
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Philzuid
Duncan Ward dirigent
Alice Sara Ott piano

Programma

Roukens Distorted Fantasia (after J.P. Sweelinck)
Dessner Pianoconcert
Respighi Fontane di Roma; Feste Romane

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Philzuid & Alice Sara Ott

Chef-dirigent Duncan Ward

v.a. € 30,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Artist in residence Alice Sara Ott laat zich van haar hippe, swingende kant horen in het speciaal voor haar geschreven pianoconcert van Bryce Dessner. Klassiek, minimal music en referenties aan de betere popmuziek komen samen in dit direct aansprekende werk. Even betoverend blijven de symfonische werken van Ottorino Respighi, de enige echte Italiaanse symfonicus, en de vrolijke wijze waarop Joey Roukens Sweelinck naar de kroon probeert te steken.

Bryce Dessner
Met het verzoek aan Bryce Dessner om een pianoconcert te schrijven leek Alice Sara Ott uit haar comfortzone te stappen. Dessner heeft zijn wortels in de hoek van de alternatieve popmuziek en is nog steeds actief als gitarist van de band The National. Daarnaast maakt deze Amerikaan al jaren furore als een componist die alles van barok en klassiek tot minimal en pop op een hoop gooit en daar een prikkelende eigen mix van maakt.

Artist in residence Alice Sara Ott
De Duits-Japanse pianist Alice Sara Ott behoort tot de meest geliefde pianisten van deze tijd. Voor seizoen 2024-2025 is zij artist in residence van TivoliVredenburg. Zowel in het gekende klassieke repertoire als in hedendaagsere werken blinkt ze uit met gepassioneerd spel en meeslepende interpretaties. Daarnaast is ze ook componist, illustrator en ontwerper. Zo ontwierp ze al een tassenlijn voor het Duitse merk Jost.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

London Philharmonic Orchestra

Tsjaikovski 5

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Philzuid en Arthur & Lucas Jussen

Chef-dirigent Duncan Ward

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Nederlands Philharmonisch Orkest

Tsjaikovski Symfonie nr. 4