Weihnachts-Oratorium
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Lars Ulrik Mortensen muzikale leiding, klavecimbel
Carine Tinney sopraan
Alex Potter altus
Daniel Johannsen tenor
Tomáš Král bariton 

Programma

Bach Weihnachts-Oratorium: cantates 1, 4, 5 en 6 

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Weihnachts-Oratorium

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 36,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

In de dagen voor kerst brengt Bachs barok iedereen in de juiste stemming. Zijn Weihnachts-Oratorium tokkelt aan alle gevoelige snaren. Kerstmuziek die tegelijkertijd troost en verheft. De wereldwijd erkende Bach-specialisten, de Nederlandse Bachvereniging, brengt een natuurgetrouwe uitvoering van deze kerstklassieker. Op hun indrukwekkende gastenlijst staan gelauwerde Bach-interpreten als countertenor Alex Potter, tenor Daniel Johannsen en sopraan Carine Tinney. 

Er is geen betere manier om even aan de kerststress te ontsnappen dan een Bach-concert. De beste keuze is dan een uitvoering van de mooiste gedeeltes uit diens weelderige Weihnachts-Oratorium. Met zijn feestelijke reeks kerstcantates sloeg Bach een goddelijk verbond tussen wereldse jubelklanken en meer verstilde, gewijde muziek.  

De Nederlandse Bachvereniging staat onder leiding van Lars Ulrik Mortensen. Een Deense baroktopper die in 2007 de Sonning prijs pakte. Een prestigieuze Scandinavische muziekprijs die al ten deel viel aan Stravinsky, Bernstein en Sjostakovitsj.  In 2022 toerde de Nederlandse Bachvereniging al eens met Bachs ode aan de kerst. ‘Rillen van blijdschap bij het Weihnachts-Oratorium,’ prees de Volkskrant het vijf-sterren-optreden. 

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

AVROTROS Klassiek Presenteert!

AVROTROS Vrijdagconcert

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Ein deutsches Requiem

AVROTROS Vrijdagconcert

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Beethoven 5 en nieuw Vioolconcert van Roukens

AVROTROS Vrijdagconcert