La Tempête | Rachmaninov Vespers
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

La Tempête
Simon-Pierre Bestion dirigent
Adrian Sîrbu Byzantijnse zang

Programma

Rachmaninov Vespers; Byzantijnse hymnes

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

La Tempête | Rachmaninov Vespers

Nocturne

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

In de handen van het baanbrekende La Tempête veranderen koorklassiekers in een overdonderend Gesamtkunstwerk van zang, beweging en licht. De Fransen razen nog maar tien jaar door het muzieklandschap, maar hun voorstellingen zijn nu al van de absolute buitencategorie. Tijdens hun Nocturne-concert tillen ze de geliefde Vespers van Rachmaninov naar een nieuwe, ruimtelijke dimensie.

Ieder concertritueel van La Tempête mondt uit in een zinderende totaalervaring. Het ensemble gooit vrijelijk klassieke-muziekpareltjes in de mix met composities uit het heden, wereldse klanken en theatrale invallen. Bach ontmoet minimal, of polyfone muziek wordt gekoppeld aan een spectaculaire lichtshow. In de visioenen van dirigent Simon-Pierre Bestion is niets te gek.

Tijdens Nocturne slaan Bestion en La Tempête ongehoorde nachtbruggen tussen Rachmaninovs Vespers en de aloude Byzantijnse hymnen. De zangers van La Tempête treden vanuit alle hoeken van de zaal op, waardoor het publiek zich midden in de actie bevindt. La Tempête wordt bijgestaan door Adrian Sîrbu, een wereldvermaarde meester van de Byzantijnse zang. Bestion belooft een intense geluidservaring waarbij het meerstemmige koor ‘als een soort gigantisch menselijk orgel’ de luisteraars in de ban houdt.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Nederlands Kamerkoor: Between Two Lights

Met Muziektheater Transparant

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Vlaams Radiokoor: Son of God Mass

Stralende Britse kerstmuziek

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Nederlands Kamerkoor | Liszt Via Crucis

In memoriam Reinbert de Leeuw