Snaartjes (8+)
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Rang 1
Volwassene
€ 13,-
Kind
€ 10,-
incl. servicekosten
Uitvoerenden
Met o.a. prof. Henkjan Honing, Merel Vercammen, Wilco Oomkes, Fleur Bouwer, Freek Koopmans, Samuel Frerichs, Prof. Susanne E La Fleur, en Celia García-García.
Locatie
Cloud Nine, Club Nine
Alles is ritme

Je bent ritmischer dan je denkt! Klap, zing en spring mee met de workshop van Freek en Fleur, en ontdek hoe ritme werkt in je brein!
Met wetenschapper Fleur Bouwer (Universiteit van Leiden) en percussionist Freek Koopmans (bekend van Percossa)

Uitvogelen!

Denk als een duif in de voorstelling over muzikaliteit bij vogels, waarin je de quizjes van een onderzochte duif zelf ook doet! Doe jij het beter dan de duif? Je hoort ook de Houtduif van Dvorak en een wereldberoemde swingende kaketoe gaat de muzikanten dirigeren!
Met Prof. Henkjan Honing (Universiteit van Amsterdam), Merel Vercammen – viool, Wilco Oomkes – accordeon

Snoep!

Waarom hou jij zo van snoep? En wat is beter voor ons, echte suiker of neppe suiker? Dat hoor je van een gezondheidswetenschapper én een celesta, een mierzoet klinkend instrument dat de beroemde Suikerfee van Tchaikovsky speelt.
Met Prof. Susanne E la Fleur (Amsterda UMC) en Celia García-García - celesta

Oorwurmen

Ze blijven in je hoofd kronkelen; liedjes die maar niet uit je hoofd gaan noemen we oorwurmen. Welke liedjes blijven het beste plakken? Het veertienjarige pianotalent Samuel Frerichs laat het je horen samen met wetenschapper Fleur Bouwer. Hoor ik daar de passapas?
Met wetenschapper Fleur Bouwer (Universiteit van Leiden) en Samuel Frerichs - piano

Festivalplein

Op het festivalplein doe je mee aan allerlei proefjes en activiteiten! Experimenteer met muzikale elementen op de interactieve dansvloer ‘Klonk’, en ervaar hoe het is om proefkonijn in de wetenschap te worden in de ‘6 minutentest’, een wandelparcours waarbij je luistert naar verschillende soorten muziek.
Een uitvinder en innovator van muziekinstrumenten vertelt hoe je dat nu eigenlijk doet, een instrument uitvinden, en je kunt ook met haar meest bekende uitvinding, de Bellyhorn, knuffelen. En onderzoek je muzikaliteit bij ToontjeHoger Kids – de hoogste score wint een prijs! Zit muziek in jouw DNA? Knutsel een dubbele helix van winegums en maak je eigen DNA zichtbaar met een bijzonder proefje.
In samenwerking met wetenschappers Fleur Bouwer (Universiteit van Leiden), Henkjan Honing (Universiteit van Amsterdam), Robin Bos (UMC Utrecht), Marc van Mil (Universiteit Utrecht), Emy van der Valk Bouman (Erasmus MC), en instrumenten-uitvinder Dianne Verdonk.

Snaartjes (8+)

SNAAR Festival | Ontdek hoe muziek en wetenschap samenkomen

incl. servicekosten

Voor het eerst presenteert SNAAR Festival in de ochtend ook SNAARTJES, een kinderfestival voor kinderen vanaf 8 jaar vol fascinerende activiteiten. Kinderen kunnen hun eigen DNA knutselen van winegums en zelfs DNA isoleren uit hun wangslijmvlies en gaan naar korte voorstellingen. Een educatieve én speelse ontdekkingsreis!

SNAAR Festival

SNAAR Festival is terug met een gloednieuwe editie! Op 15 juni wordt TivoliVredenburg omgetoverd tot een plek waar je de verbinding tussen muziek en wetenschap kan ervaren. Laat je verrassen door een programma vol voorstellingen, interactieve proeven en muzikale optredens die de nieuwsgierigheid prikkelen. Dit jaar staat DNA centraal.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook of Instagram en schrijf je hier in voor festivalupdates van SNAAR. Meer informatie over het programma vind je op www.snaarfestival.nl.

Zie ook

Snaartjes (8+)

SNAAR Festival - Avondconcert

Nieuwe opera over Rosalind Franklin

Snaartjes (8+)

SNAAR Festival - Middagprogramma

Ontdek hoe wetenschap en muziek samenkomen!

Snaartjes (8+)

My First Festival 2024

Het leukste festival voor de hele familie