Misa Criolla
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 39,-
Rang 3
Regulier
€ 32,-
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

Música Temprana
Adrián Rodríguez Van der Spoel dirigent

Programma

Ramírez Misa Criolla
Zuid-Amerikaanse barokmuziek

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Misa Criolla

Música Temprana

v.a. € 32,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Het is inmiddels de meest bekende Zuid-Amerikaanse compositie, de Misa Criolla van Ariel Ramirez. Sterren als José Carreras, Mercedes Sosa en Plácido Domingo maakten er furore mee en elk jaar duikt het wereldwijd rond de kerstdagen overal op. Hoewel de compositie uit 1964 stamt weet het barokensemble Música Temprana de aanstekelijke mix van volksmuziek, katholieke mis en klassieke invloeden pas echt tot leven te brengen.

‘Zó moet het klinken’, schreef Luister over de opname van de Misa Criolla door Música Temprana onder leiding van Adrián Rodriguez van der Spoel. Het ensemble, dat inmiddels vijfentwintig jaar bestaat, kreeg de maximale 10 voor deze Latijns-Amerikaanse mis van Ariel Ramirez.  Ook de barokke kerstmuziek die het programma vervolmaakt zit vol passionele swing en volksmuzikale warmte.

Ariel Ramirez schreef de Misa Criolla in 1964 voor twee Duitse nonnen die hem ooit in zijn arme tijd onderdak verleenden. Met dank aan het Vaticaan, dat net had besloten missen in de landstaal toe te staan, maakte Ramirez er een feestelijk stuk van. Hij liet de Spaanse taal en de Latijns-Amerikaanse volksmuziek de hoofdrol spelen. Zijn mis werd zo symbool voor de viering van het leven en groeide uit tot een vrolijke kersthit.

Zie ook

Misa Criolla

Gabrieli Consort

i.s.m. Festival Oude Muziek

Misa Criolla

Händels Messiah

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Misa Criolla

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Met John Butt