De mens is een plofkip

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Hertz

De mens is een plofkip

Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt

v.a. € 19,50

Bestel tickets

incl. servicekosten

Maakt ons eten ons vooral ziek? Voedselfabrikanten maken onze dagelijkse kost onweerstaanbaar met de combinatie van zoet, zout en vet. De supermarkt ligt tegenwoordig vol met zwaar bewerkt eten zonder voedingswaarde - ook van producten waar je het niet van verwacht. Het gevolg is ziekte en stijgende maatschappelijke kosten. Wanneer zijn we voedsel gaan verruilen voor dit soort fabriekseten? En hoe kan het anders?

In de theateravond De mens is een plofkip leert Teun van de Keuken je heel anders kijken naar de inhoud van je boodschappenmandje. Als maker van De Keuringsdienst van Waarde dook Teun jarenlang in de wondere wereld van de voedingsindustrie. Deze avond laat hij zien hoe de voedingsindustrie de mens tot een plofkip maakt.

Teun van de Keuken wordt geïnterviewd over hoe ons voedselsysteem compleet is veranderd. Maar hij biedt ook een alternatief. Wat zijn de ingrediënten voor een gezonde voedingsindustrie? De mens is een plofkip is een avond die hongerig maakt naar radicale verandering. Teun van de Keuken is journalist, columnist, podcaster en programmamaker. Hij is auteur van het recent verschenen 'De mens is een plofkip'.

Na afloop van het programma verzorgt Utrechtse boekhandel Savannah Bay de boekverkoop. Wil je je alvast inlezen? Bezoek dan de webshop.

De mens is een plofkip wordt geproduceerd door Haagsch College.

Zie ook

De mens is een plofkip

Exploring Stories 2024

ILFU Festivalweekend met 25+ schrijvers en de verhalen van nu

De mens is een plofkip

Betweter Festival 2024

Unieke mix van wetenschap, kunst, muziek & film