Ronald Brautigam 70 jaar
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Ronald Brautigam piano

Programma

Schubert 4 Impromptus op. 142; Sonate in A D 959

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Ronald Brautigam 70 jaar

Schubert

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Vederlicht, revolutionair en helder als glas. De legendarische Nederlandse pianist Ronald Brautigam heeft als geen ander nieuw leven geblazen in het repertoire van Beethoven, Mozart en Schubert. Soms kruipt hij achter de fortepiano, dan laat hij iedereen wegdromen met zijn spel op de grote vleugel. In 2024 viert Brautigam zijn zeventigste verjaardag. Zijn trouwe schare luisteraars verrast hij met een volledige Schubert-recital.

Geen componist die zo poëtisch in de psyche kon wroeten als Schubert. In zijn late pianosonates bereikte Schuberts compositiestijl een diepe emotionele expressie. Vlak voor zijn dood werkte Schubert aan zijn onvergelijkbare klaviertestament, zijn drie laatste sonates. Brautigam speelt Schuberts Pianosonate nr. 22, een adembenemende pianofantasie waarin kinderlijke verwondering en pure levensangst om aandacht schreeuwen.

Ronald Brautigam is een icoon van de Nederlandse klassieke muziek. Hij werkte al samen met Bernard Haitink, Simon Rattle, Ton Koopman, Frans Brüggen en Isabelle van Keulen. BBC Music Magazine noemde zijn Beethoven Sonatereeks een van de beste Beethovencycli op cd ooit.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Bachs Brandenburgs Concert nr. 5

LUDWIG & Daria van den Bercken

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Maria Warenberg, Alexander Warenberg & Nikola Meeuwsen

Liederen van Brahms, Strauss & Piazzolla

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Shunske Sato & Shuann Chai

Bach Mix & Match