Weihnachts-Oratorium
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 47,-
Rang 2
Regulier
€ 44,-
Rang 3
Regulier
€ 36,50
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

B'Rock
Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra
dirigent 
Reinoud van Mechelen
(evangelist) tenor
Wiebke Lehmkuhl alt
Arttu Kataja bas

Programma

Bach Weihnachts­-Oratorium

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Weihnachts-Oratorium

Nederlands Kamerkoor

v.a. € 36,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Het kerstverhaal is nog nooit zo pakkend verklankt als in Bachs verslavend mooie Weihnachts-Oratorium. Een barokmeesterwerk dat het wereldse en hemelse in zich verenigt. Het Nederlands Kamerkoor en het Vlaamse topensemble B’Rock voeren uit en maken er samen een sfeervol kerstfeest van.

Bachs Weihnachts-Oratorium behoort tot een van zijn toegankelijkste werken. Wereldlijke jubelmuziek en spirituele verstilling gaan hand in hand. Zes luisterrijke cantates schijnen het kerstverhaal bij zoals dat is opgetekend in de evangelies. Het Nederlands Kamerkoor luidt traditiegetrouw de feestdagen in met de ophemelende en troostende klanken van het Weihnachts-Oratorium. Volgens de NRC was hun Weihnachts-Oratorium-uitvoering zo ‘helder als een koude windvlaag, knisperend als de sneeuw onder je voeten.’

Elk jaar werkt het Nederlands Kamerkoor voor deze gelegenheid samen met een ander barokensemble uit de internationale top. Dit jaar valt de eer te beurt aan het grenzeloos onderzoekende B’Rock. Dit Vlaamse barokgezelschap slecht graag muziekhokjes, speelt zowel oude muziek als hedendaags gecomponeerd en voelt zich in het diepst verbonden met andere kunstdisciplines. ‘B’Rock speelt met een rauwe eerlijkheid en doordringende tederheid’, schreef Financial Times.

Zie ook

Weihnachts-Oratorium

Orkest van de Achttiende Eeuw

Mozart Symfonie nr. 38 ‘Praagse’

Weihnachts-Oratorium

Vox Luminis

Purcell The Fairy-Queen

Weihnachts-Oratorium

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging