Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Aria’s van o.a. Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti

Uitvoerenden

Phion
Francis van Broekhuizen sopraan

Elenora Hu sopraan

George Petrou dirigent

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Maria Callas 100 jaar

Francis van Broekhuizen & Phion

Geweest

Het leven van Callas
Op 2 december 2023 zou Maria Kalogeropoulos honderd jaar zijn geworden. Helaas kwam ze als de grootste ster van de klassieke muziek onder de naam Maria Callas al veel eerder tragisch aan haar einde. Gelukkig leven haar meesterlijke opnamen voort. Francis van Broekhuizen, een van de grootste fans van Callas, ontrafelt het leven van de dramatische sopraan en zingt, begeleid door Phion, de fantastische aria’s waar ze zo groot mee werd.

Maria Callas
Hoewel Maria Callas in eerste instantie niet eens werd aangenomen aan het Conservatorium van Athene, groeide ze uit tot de zangeres die iedereen kent. Haar dramatische vertolkingen van tragische operarollen zoals Tosca maakten duidelijk dat ook de klassieke muziek ging over pure emotie. Nadat ze Tosca in 1942 voor het eerst zong, stond ze al snel bekend als ‘La Divina’, de Goddelijke. Tot ze op 53-jarige leeftijd stierf aan ‘een gebroken hart’.

Francis en Callas
Sinds de Nederlandse sopraan, comédienne en tv-persoonlijkheid Francis van Broekhuizen op 16-jarige leeftijd Maria Callas voor het eerst hoorde is ze fan. ‘Die stem… Ik voelde een traan over mijn wang lopen, terwijl ik nog niet eens doorhad wat ik nou precies hoorde’, schrijft ze in haar autobiografie Bij twijfel hard zingen. Sindsdien wilde ze zelf zoals Callas worden en verzamelt ze alles wat ze tegenkomt van haar idool.