Talks, colleges, festivals en meer

Ons Kennis & Debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Dipsaus & Quinsy Gario
interviewen
Nancy Jouwe
Flavia Dzodan
Manju Reijmer
Naomie Pieter
Mitchell Esajas
Arzu Aslan
Lulu Helder
Miss Kitty Balker
e.v.a.

Locatie
Cloud Nine

10 jaar Zwarte Piet is Racisme

Dipsaus & Quinsy Gario in gesprek met sleutelfiguren

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Op 12 november 2011 was Quinsy Gario aanwezig bij de Sinterklaasintocht in Dordrecht, met op zijn t-shirt 'Zwarte Piet is Racisme'. Sinds Gario's kunstproject is er de afgelopen 10 jaar veel gebeurd en zijn er vele stappen gezet. We gingen van massale arrestaties tijdens anti-racisme demonstraties naar de aanwezigheid van een anti-racisme stem in het parlement. Ook bestaat podcast Dipsaus 5 jaar. Deze heuglijke feiten worden gevierd! Op 10 november houden Gario en Dipsaus een interviewmarathon met 10 mensen die een sleutelrol hebben gespeeld in de strijd tegen racisme in Nederland. Te gast zijn onder meer Nancy Jouwe, Flavia Dzodan, Manju Reijmer, Naomie Pieter, Mitchell Esajas, Arzu Aslan, Miss Kitty Balker en Lulu Helder.

Dipsaus 5 jaar
In november 2021 is het 5 jaar geleden dat Ebissé Wakjira-Rouw, Anousha Nzume en Mariam El Maslouhi de handen ineen sloegen en Nederland een platform rijker is geworden. Spraakmakende gasten in de podcast waren o.a. regisseur Steve McQueen, journalist Naeeda Aruangzeb en minister-president van St. Maarten Silveria Jacobs. Samen met Uitgeverij Pluijm zijn er diverse boeken uitgegeven, waaronder de vertaling van Audre Lorde’s Sister Outsider en de bloemlezingen AfroLit en De Goede Immigrant. Onder dezelfde titel kwam er recent ook een limited podcast serie uit i.s.m. de VPRO.

De initiatiefnemers
Quinsy Gario is een publicist, performance dichter en beeldend kunstenaar uit Curaçao en St. Maarten. In zijn werk richt hij zich op de dekoloniale herinnering en verstoring. Gario's bekendste werk is Zwarte Piet Is Racisme (2001-/2012). Zijn kunst is te zien geweest in o.a. Haags Historisch Museum, Van Abbemuseum, MACBA, Latvian National Museum of Art, Stedelijk Museum), MHKA en Göteborgs Konsthall.

DIPSAUS is dé tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Gepresenteerd en opgericht door Anousha Nzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi. Dipsaus is maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid.