dinsdag 23 mei 2017

10 jaar NPAC FEST

met Diggy Dex en Eva Simons

geweest
16:00
zaal open
locatie
dinsdag 23 mei 2017

10 jaar NPAC FEST

met Diggy Dex en Eva Simons

geweest

NPAC Nederlandse Pop Academie bestaat 10 jaar! In die tien jaar heeft de mbo-opleiding van ROC Midden Nederland uitzonderlijke talenten afgeleverd die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Tijdens hun opleiding kregen ze les van ervaren, succesvolle muzikanten, die hun kennis deelden en het vuurtje brandend hielden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat NPAC deze mijlpaal viert met optredens van alumni, huidige studenten en docenten uit heden en verleden! 

Diggy Dex scoorde vorig jaar een dikke hit met Treur Niet en sleepte alle awards binnen die ertoe doen, van Edison tot 3FM. Hij gaf de afgelopen jaren les op NPAC en zijn producer/toetsenist Darin Guermonprez is een vaste waarde binnen de opleiding. 

Sharon Doorson scoorde meerdere Top 40 hits en was te zien in Expeditie Robinson en De Beste Zangers van Nederland. In 2008 nam ze haar diploma van NPAC in ontvangst. Ze volgde daarna nog het conservatorium in Rotterdam en draagt NPAC nog altijd een warm hart toe!

Eva Simons zat met Sharon Doorson in de succesvolle meidengroep Raffish. Ze arriveerden tegelijkertijd op NPAC; Sharon als student, Eva als docent. Simons scoorde internationale hits met Silly Boy en Take Over Control en is jurylid bij Idols.

Nicole Bus is misschien wel de meest intrigerende soulzangeres die Nederland de laatste jaren heeft voortgebracht. Ze won de Grote Prijs van Nederland en tekende vorig jaar bij Top Notch. Ook zij studeerde af aan de Nederlandse Pop Academie.

Maar dat is nog lang niet alles!

Also appearing:
BrooksJengi BeatsMassiStillmodeJermain BridgewaterJae Fly, Le Prince, The Capsones, Julius Philips, Arie Buursema, CharmplayWalker DiverA Cynic's MindSteve Cherry, Danny Dubb, InnovationMajor Dreamin'Tritone Kartel, Soulfood, Morning DazeDjangusVokatus, Hardway Music en K.SOUL.

De Nederlandse Pop Academie is een mbo-opleiding van ROC Midden Nederland die studenten opleidt tot zelfstandig ondernemende muzikanten. De opleiding ging in 2006 van start en ging in 2013 op in het Creative College, een cluster van creatieve opleidingen binnen ROC Midden Nederland. In de afgelopen tien jaar leverde NPAC meerdere winnaars van grote bandwedstrijden als De Grote Prijs van Nederland en The Clash of the Titans af, alsmede finalisten van tv-shows als The Voice of Holland, The Next Boy/Girl Band, X-Factor en Idols. Sinds vorig jaar verzorgt de opleiding een eigen programmering op het Bevrijdingsfestival in Utrecht, het grootste gratis festival van Nederland, alsmede een maandelijkse showcase avond in TivoliVredenburg onder de naam Future Sounds. 

Zie ook