Verwacht einde
Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
De Helling
Attend
Facebook-event

030303 (locatie: de Helling)

met Tyree Cooper & Betonkust

Geweest

Locatie: De Helling

Vrijdag 24 november is 030303 terug op De Helling! Het Utrechtse collectief brengt mee wat je van hen gewend bent: een spacende nacht met sicke artiesten en het vertrouwde acid geluid van de beroemde Roland TB-303 synthesizer.

Wat begon als een klein, gek acid feestje in een werfkelder in Utrecht, groeide uit tot een heus platenlabel en begrip op zich. Niet geheel verrassend, want het concept van 030303 sloeg in als een grote smiley bom. De feestjes barstten uit hun voegen, en de vijf mannen uit onze eigen domstad verhuisden hun acid kindjes al snel naar de grotere podia. Vrijdag 24 november is 030303 terug op De Helling en neemt DJ’s Tyree Cooper en Betonkust mee. Net als het acid house-genre zelf, komt Tyree Cooper all the way from Chicago, en was van de partij toen de muziekstroming zijn opmars maakte. Cooper heeft zijn eigen label en draaide bij een hele lading grote events, zoals Glastonbury en Amsterdam Dance Event. 

De ongrijpbare Betonkust komt van Nederlandse bodem en ken je bijvoorbeeld door zijn samenwerking met Palmbomen II. Zijn sound: lo-fi tracks met spacey melodieën, geïnspireerd op Hotel Breukelen en Center Parcs. 

24 november 2017 // doors: 23:00 // end: 5:00 // earlybirds €10, voorverkoop €14, deur €15