TivoliVredenburg Academy

We helpen scholieren en studenten met verschillende achtergronden op weg naar een carrière in de culturele industrie.

Een nieuwe generatie podiumprofessionals

In TivoliVredenburg komt een heleboel bij elkaar onder één dak. Verschillende muziekgenres, alle bijbehorende bezoekers, diverse artiesten – maar ook achter de schermen en op de kantoren bruist het. TivoliVredenburg is een toonaangevend podium in de stad, provincie, het land en zelfs daarbuiten. Onze missie luidt: voor iedereen een leven lang muziek!

Om die missie te behalen zetten we onszelf ook als leerbedrijf op de kaart. We presenteren TivoliVredenburg Academy, waarin al onze leerinitiatieven gebundeld zijn. Via TivoliVredenburg Academy helpen we scholieren en studenten met verschillende achtergronden op weg naar een carrière in de culturele industrie.

Nieuws

ERKEND LEERBEDRIJF

Inmiddels heeft onze Academy de trotse status van erkend leerbedrijf voor mbo, hbo en wo studenten. Deze status is toegekend door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en de Stichting ELBHO (erkenning van stagebedrijven in het hoger onderwijs). Dit jaar dingen we zelfs mee voor de felbegeerde titel ‘Beste leerbedrijf‘, die de SBB jaarlijks toekent. Een kroon op ons werk.

JINC challenge

Samenwerkingspartner JINC bereidt kinderen voor op de arbeidsmarkt en wil jongeren kennis laten maken met techniek in alle sectoren. Dat doen ze door middel van challenges uit het bedrijfsleven: echte vragen waar leerlingen mee aan de slag gaan. Deze challenges worden uitgezet op scholen binnen het  praktijkgerichte programma Technologie & Toepassing. In onze challenge vroegen wij de leerlingen hoe we meer jongeren aan ons kunnen binden. Een mooie kans om TivoliVredenburg bij leerlingen en scholen op de kaart te zetten! Bekijk de video hier

TALENT FACTORY

Young Ambition helpt jongeren bij hun beroepskeuze. Bijvoorbeeld door het organiseren van Talent Factory’s op scholen, waar leerlingen speeddaten met professionals om een realistisch beeld te krijgen van een beroep. Collega’s Themy en Rashida (zie foto) gingen naar het Kalsbeek College om te vertellen over hun werk bij TivoliVredenburg, en dat viel in de smaak:

Evenementenorganisatie was m’n lievelings! Ik had nooit eerder nagedacht over deze beroepen, maar het lijkt me super leuk om later evenementen te organiseren.”  

“Ik zou later wel bij Tivoli willen werken.” 

Over de Academy

Visie en strategie

In het meerjarenplan van TivoliVredenburg vind je een aantal kernwoorden terug. TivoliVredenburg is een cultureel podium dat openheid nastreeft en op een baanbrekende manier vorm geeft aan zijn artistieke, educatieve en maatschappelijke doelen. Dat doen we vanuit een ondernemende mentaliteit, en een duurzame bedrijfsvoering met een inclusief personeelsbeleid. Wij willen toegankelijk zijn voor mensen uit alle hoeken van de samenleving: diversiteit is de kern van onze missie – ook op de werkvloer. De stagiairs en studenten die we doorlopend ontvangen spelen hierin een belangrijke rol. Zij zorgen voor verjonging, vernieuwing, verfrissing, diversifiëring en een rijkere positieve bedrijfscultuur. Ze zijn goed aangehaakt bij de (jonge) samenleving en leveren daardoor toegevoegde waarde voor de toekomst van TivoliVredenburg.

Talent op alle afdelingen

Op onze kantoren en backstage kan het een drukte van jewelste zijn. Programmering, marketing, administratie, facilitair, hospitality, productie, theatertechniek en nog heel veel meer. In elke tak is ruimte voor talentontwikkeling. Jaarlijks bieden we tientallen stageplekken aan. Daarnaast ontvangen we regelmatig groepen scholieren en studenten die zich een dag lang verder komen verdiepen in hun vakgebied. Oneindige bedrijvigheid, een bijzonder pand, veel aanwezige expertise, een uitdagend denkniveau: die combinatie maakt van TivoliVredenburg een bijzondere leerschool.

Backstage bezoek op maat

Scholen, opleidingsinstituten, studieverenigingen: ze weten ons regelmatig te vinden voor een kijkje achter de schermen. Een standaard rondleiding bestaat in TivoliVredenburg niet: we zoeken waar mogelijk naar een collega die deze specifieke groep het meest kan vertellen en de meest memorabele tour kan geven. Zo ontving een van onze theatertechnici al een groep studenten Theatertechniek en Licht, een stagemanager studenten Live Entertainment en onze programmeur de eerstejaars van Muziekwetenschappen. Ook organiseerden we een masterclass Productie, vanwege het grote animo voor onze stageplek bij stage management.

Maatschappelijke stages

Omdat we veel verschillende soorten beroepen onder één dak hebben, krijgen we vaak verzoeken van middelbare scholieren voor een maatschappelijke stage. In januari 2021 startten we een pilot om deze jonge talenten kennis te laten maken met alle vakgebieden die je in TivoliVredenburg kunt tegenkomen. In kleine groepjes maakten bijvoorbeeld Myrthe, Alicia en Isabel twee maanden lang elke woensdagmiddag kennis met een andere collega en een ander vakgebied.

CONTACT

Enthousiast geworden over TivoliVredenburg Academy? Onze collega Peter de Koster vertelt je graag meer.

Op zoek naar stagevacatures? Als er plek is, vermelden we dat hier!

PARTNERS

TivoliVredenburg Academy werkt samen met onder meer:

X11 ROC Midden Nederland • MBO UtrechtGrafisch Lyceum RotterdamTheaterschool RotterdamMedia College AmsterdamSBBJINC Young Ambition Jou Jongerenwerk Utrecht • Gemeente Utrecht • Hogeschool Utrecht • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht • Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten • Breda University of Applied Sciences