Spraakmakers

Verhalen en muziek
Een drieluik van actuele verhalen over genderidentiteit, dierenrechten en het donker van de nacht verteld door topacteurs als Georgina Verbaan, Rick Paul van Mulligen en Ntiana Stuger en begeleid door klassieke muziek. Gerenommeerde auteurs schreven de verhalen en grootse ensembles als het Matangi Quartet en Slagwerk Den Haag spelen de noten. Een indringende manier om mensen aan het denken te zetten en klassieke muziek op een nieuwe wijze te presenteren.

Spraakmakers
Hoe muziek van ooit relevantie te geven voor de dag van nu? Dat was de gedachte achter het concept Spraakmakers. Door vrijer om te gaan met de noten van bestaande werken en ze te koppelen aan actuele thema’s in de vorm van een soort muziektheater schiep cultureel ondernemer Johan Idema een nieuw podiumconcept dat beklijft. ‘Voor herhaling vatbaar, zeker als het met zoveel enthousiasme gebeurt als nu’, schreef de Theaterkrant over de eerste Spraakmakers.

Lucas de Man
De acteur en theatermaker Lucas de Man fungeert als de rode draad in het drieluik van Spraakmakers. De man die ooit het tv-programma Kunstuur presenteerde is de spreekstalmeester die alles aan elkaar praat en het publiek uitnodigt tot interactie en nadenken over de gepresenteerde thema’s. Een prettige stoorzender die zorgt voor eenheid in verscheidenheid.