Passie vóór Bach

Ensemble Illustre bestaat dit jaar 10 jaar, en dat vieren we graag met u! Geniet tijdens dit concert van de liefdevolle muziek van Joachim von Burck die voor de grote Johann Sebastian Bach de inspiratie was om zijn passies te componeren.

Joachim von Burck & Johann Christoph Bach
Burck was een voorganger van Bach in Mülhausen, en hij zette als eerste de Passie in het Duits op muziek. Intiem en liefdevol, gebruikmakend van de laatste muzikale verbeeldingstechnieken uit Nederland. En bij de passie vóór Bach passen ook de lyrische begrafenisgedichten van zijn familielid Johann Christoph Bach, het prachtige motet Komm Jesu komm van de hand van J.S. Bach, en Heinrich Schütz zijn meesterwerk het Deutsches Magnificat.

Liefde voor oude muziek
Sinds we in 2014 optraden op de trap in de hal van TivoliVredenburg is Ensemble Illustre uitgegroeid tot een volwassen Utrechts amateurkoor. We trekken voortdurend nieuwe leden aan, en onder leiding van dirigent Dennis Broeders verkennen we de oude muziek van de Middeleeuwen tot de hoge barok. Bij Ensemble Illustre combineren we grondige vocale en muzikale studie met gezelligheid. We produceren jaarlijks drie koorprojecten, regelmatig in samenwerking met andere muziekgezelschappen, en ieder lustrum gaan we op een internationale tournee. Dit concert werken we samen met organist Jan Pieter Lanooy en celliste Blanca Martin Muñoz.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Ensemble Illustre.