Reich & Richter

Dit concert vindt plaats om 19.00 en 21.00 uur. 

Na overdonderend succes tijdens het Amsterdam Minimal Music Festival in 2023 gaat dit concert de theaters in. Om de combinatie van de hypnotiserende visuals en muziek optimaal te beleven, heeft het publiek staanplaatsen. Laat je onderdompelen in deze popconcert-achtige show – je blijft in trance achter. 

Unieke samenwerking
Steve Reich, pionier in minimal muziek, en beeldend kunstenaar Gerhard Richter vatten het plan op om een gezamenlijk, multimediaal kunstwerk te creëren. Filmmaker Corinna Belz zette Richters schilderijen om in bewegend beeld. Kleurexplosies veranderen in horizontale strepen en omgekeerd, door ze te delen, spiegelen en te herhalen. In zijn compositie gebruikt Reich dezelfde techniek, die weer terugvoert op eerdere succeswerken.  

Jubelend ontvangen
Colin Currie, dirigent en percussionist, werkte tijdens de voorbereidingen samen met de componist. Hij vertelt: ‘Het werk heeft grootse duisternis, maar ook grootse schoonheid. En grootse spanning, maar ook grote bevrijding.’ De kracht en energie van deze uitvoering ontging de recensenten niet: ze waren unaniem lovend. Vanwege de enorme belangstelling werd er een extra festivalshow ingelast.