AVROTROS Klassiek Presenteert!

Al jaren zet de AVROTROS zich in voor jong muzikaal talent. Het talentontwikkelingsprogramma voorziet in concerten en een cd-opname die de carrière van de talenten van de nieuwe generatie een flinke boost geven. Vandaag staan maar liefst drie grote talenten in de schijnwerpers. Klarinettist Gerbrich Meijer, violist Emma Roijackers en pianist Shane van Neerden zijn de solisten van de nabije toekomst. 

Zo was pianist Shane van Neerden vorig seizoen onderdeel van de Dutch Classical Talent-tour en trad hij op in vele Nederlandse concertzalen. Ook klarinettist Gerbrich Meijer deed vorig seizoen mee aan deze tour met haar ‘one woman show’. Zij kon dankzij de ondersteuning van AVROTROS haar eerste cd opnemen.  

Violist Emma Roijackers draait alweer wat langer mee en lijkt haar weg naar de top gevonden te hebben. Zo was ze al eens te gast bij het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en speelt ze regelmatig mee met Amsterdam Sinfonietta. Ook als solist is ze internationaal actief. Dat dit pas het begin is, vertelt ze met haar versie van Dvořáks Romance.