Throwing Bricks - 48h

De Utrechtse band Throwing Bricks brengt een allesvernietigende mix van sludge, hardcore, black metal en screamo. Het project 48h gaf de band de kans om hun nieuwe album ‘The Burden' op een unieke wijze te presenteren. Het album wordt op 28 oktober uitgebracht door Tartarus Records.

Over ‘The Burden’

Het verwerken van mentale chaos en onzekerheden vormt het overkoepelende thema van ‘The Burden’. Tijdens de liveregistratie zette Throwing Bricks deze mentale chaos letterlijk centraal in de vorm van een grote monoliet te midden van Pandora. Hierop werden visuals uit de avantgarde film A Page of Madness (1926) geprojecteerd. Deze film gaat over een man die in een psychiatrische inrichting gaat werken om dichter bij zijn daar opgenomen vrouw te zijn. Tijdens zijn werk in de inrichting verliest hij alle controle over wat fantasie en wat werkelijkheid is.

Fotografie: David Meulenbeld


48H

Met 48h bieden we een podium aan Nederlands talent dat in de coronatijd zoveel plannen in rook op zag gaan. Artiesten kregen 48 uur de beschikking over een van de zalen van TivoliVredenburg, inclusief crew, voor een videoregistratie.

Bekijk alle sessies

Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.