Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen

Van oud tot nieuw

In het nieuwe seizoen zit muziek die geschreven is in de middeleeuwen, tot composities op dit moment de laatste hand aan wordt gelegd. Ga jij voor klanken die vloeiden uit een ganzenveer, of uit digitale knoppen?

OUDE MUZIEK

Oude muziek heeft een sterke traditie in TivoliVredenburg. Ook in seizoen 19-20 hebben we een paar bijzondere ontdekkingen. Le Banquet Celeste duikt in de schatkamer van Philipp Heinrich Erlebach, een bij leven beroemde barokcomponist. The Beggar's Ensemble is een ontdekking opzich, met hun iets theatrale uitvoeringen van Engelse componisten uit de 18e eeuw. All-time favourite Claudio Monteverdi wordt op 22 februari 2020 geëerd met een eigen dag.

BAROK

Als je aan barok denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan Zuid-Amerika. Toch is dat waar Adrian Rodriguez-van der Spoel en zijn Musica Temprana de meeste muziek in hun programma vandaan halen en zich door laten inspireren. Het topensemble B'rock brengt Händels eeuwige hits Water Music en Music for the Royal Fireworks met bluf en bravoure. En een semi-geënsceneerde versie van Mozart's Don Giovanni door het Orkest van de 18e eeuw & Cappella Amsterdam belooft ook vuurwerk.

MINIMAL MUSIC

Minimal music is enorm veelzijdig. Vocaal ensemble Roomful of Teeth gebruikt de stem als instrument in een Partita for 8 voices. Componist Arvo Pärt staat meerdere keren geprogrammeerd, zo zingt Capella Amsterdan zijn Kanon Pokajanen. Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor zetten Pärts muziek naast renaissanceklanken.

NOG NIEUWER?

De muziek in het concert 'De staat der Nederlanden' wordt speciaal voor het Nederlands Kamerkoor geschreven door 6 jonge, Nederlandse componisten.

Alle concerten zijn los te koop. Bij aankoop van een serie van vier concerten of meer ontvang je 15% korting op de totaalprijs: stel zelf een serie samen.

ma 21 okt 2019

Damien Guillon & Le Banquet Céleste

Muziek van Philipp Heinrich Erlebach

wo 22 jan 2020

The Beggar's Ensemble

Muziek van Pepusch, Corbett, Jones en Corelli

za 22 feb 2020

Monteverdi Vespers

Cantar Lontano o.l.v. Marco Mencoboni

zo 15 dec 2019

Zuid-Amerikaanse Barok & Misa Criolla

Musica Temprana

zo 26 apr 2020

Water Music & Music for the Royal Fireworks

B’rock o.l.v Dmitry Sinkovsky

wo 16 okt 2019

Don Giovanni

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam

zo 9 feb 2020

Holland Baroque & Aisslinn Nosky

Volkomen Telemann

di 31 mrt 2020

Roomful of Teeth

Achtstemmig vocaal ensemble

vr 17 apr 2020

Pärt - Kanon Pokajanen

Cappella Amsterdam

di 19 mei 2020

Amsterdam Sinfonietta & Nederlands Kamerkoor

Pärt en Vasks

ma 9 sep 2019

Nederlands Kamerkoor

De staat der Nederlanden - de Ark van Noach